Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά;

Ιδέες για να περάσετε ένα δημιουργικό και γεμάτο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά;

Μία ακόμα εβδομάδα φτάνει στο τέλος της. Σταδιακά επιστρέφουμε στην κανονικότητα και στους ρυθμούς της προ κορονοϊού καθημερινότητάς μας. Βγαίνουμε περισσότερο έξω, βλέπουμε περισσότερους φίλους και συγγενείς, τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις.

Ο χρόνος εντός σπιτιού, ωστόσο, παραμένει αρκετός. Μπροστά μας έχουμε δύο μέρες στο σπίτι, χωρίς τηλεργασία και εξ αποστάσεως διδασκαλία και είναι ευκαιρία να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού; Δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω.

Φτιάχνουμε χειροτεχνίες

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία δημιουργική δραστηριότητα για να απασχολήσουμε τα παιδιά και τα οφέλη είναι πολλά. Φτιάχνοντας κατασκευές, τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη, πειραματίζονται, αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μαθαίνουν να εκφράζονται.

Πέντε εύκολες κατασκευές με βαμβάκι
Μία ιδέα που μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι να φτιάξετε υπέροχες κατασκευές αξιοποιώντας το βαμβάκι που έχετε σπίτι σας και μερικά ακόμη υλικά που σίγουρα υπάρχουν στο παιδικό δωμάτιο, όπως μπογιές, κόλλες, και ψαλίδι. Δείτε εδώ πέντε εύκολες και απίθανες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε.

Λαχανικά από πλαστελίνη
Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα κάποια από τα πιο γνωστά λαχανικά με την πλαστελίνη που έχετε σπίτι. Μέσα από τα αυτές τις κατασκευές, τα παιδιά θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα λαχανικά, θα τα αγαπήσουν και θα τα φάνε στο φαγητό τους με μεγαλύτερη ευκολία.

Εύκολα ηλιοτρόπια από χαρτί
Μία ιδιαίτερη και άκρως ανοιξιάτικη κατασκευή που μπορείτε να φτιάξετε είναι όμορφα ηλιοτρόπια από χαρτί. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χρωματιστά χαρτιά, κόλλα και ψαλίδι. Εάν δεν έχετε χρωματιστά χαρτιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λευκά Α4 αφού τα χρωματίσετε. Δείτε εδώ τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Δοκιμάζουμε νέα πειράματα

Τα πειράματα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τα παιδιά, η οποία προσφέρει μάθηση και διασκέδαση. Τα καιρικά φαινόμενα ανέκαθεν ενθουσίαζαν τα παιδιά και με ορισμένα απλά πειράματα μπορείτε να τους εξηγήσετε τι συμβαίνει στο κάθε ένα. Δείτε εδώ πέντε εύκολα αλλά εντυπωσιακά πειράματα και εξηγήστε στο παιδί σας πώς δημιουργούνται τα σύννεφα, η βροχή ή δημιουργήστε τον δικό σας υδροστρόβιλο.

Νέα χόμπι

Ο χρόνος στο σπίτι ιδιαίτερα για τα παιδιά δημοτιού και νηπιαγωγείου, παραμένει αρκετός και είναι ευκαιρία το διάστημα αυτό να δοκιμάσουν νέες δραστηριότητες και παιχνίδια. Και που ξέρετε; Μπορεί να αποκτήσουν νέα χόμπι που θα αγαπήσουν. Δείτε εδώ οκτώ ιδέες για δραστηριότηρες που μπορούν να δοκιμάσουν τα παιδιά στο σπίτι.

Παίζουμε παιχνίδια με νερό το σπίτι

Η θερμοκρασία έχει ανέβει, παρόλο που αυτές τις μέρες η συννεφιά και το αεράκι έχει επιστρέψει. Εάν αυτό το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμά σας δεν περιλαμβάνει εξόρμηση στην παραλία, μπορείτε να δροσιστείτε και με διασκεδαστικά παιχνίδια με νερό στο σπίτι. Δείτε εδώ ιδέες για απίθανα παιχνίδια, εφοδιαστείτε με τον κατάλληλο εξοπλισμό και ετοιμαστείτε για στιγμές μεγάλης δροσιάς και απόλαυσης.

Ζωγραφίζουμε παρέα

Η ζωγραφική μπορεί να απασχολήσει τα παιδιά για ώρες και επιπλέον έχει σημαντικά οφέλη στην πνευματική τους ανάπτυξη και στην καλλιέργεια του χαρακτήρα τους. Αξιοποιήστε τον ελέυθερο χρόνο που έχετε το Σαββατοκύριακο και φτιάξτε με τα παιδιά σας υπέροχες και εντυπωσιακές δημιουργίες.

Ζωγραφίζοντας τη Χιονάτη
Δείτε εδώ πώς θα σχεδιάσετε την πρωταγωνίστρια ενός από τα πλέον κλασικά και αγαπημένα παραμύθια. Το μικρό σας σίγουρα θα ενθουσιαστεί μαθαίνοντας να τη σχεδιάζει.

Ζωγραφίζοντας την Ποκαχόντας
Η Ποκαχόντας είναι μία ηρωίδα διαφορετική από τις άλλες και η ιστορία της έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Το εξωτερικό της παρουσιαστικό, με τα μακριά μαλλιά της, τα σχιστά και αμυγδαλωτά της μάτια και την ιδιαίτερη αμφίεσή της, την κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη. Δείτε εδώ πώς θα τη σχεδιάσετε βήμα-βήμα.

Πεζοπορία στον καταρράκτη της Ραπεντώσας

Στις παρυφές της Πεντέλης κοντά στο μεγάλο λατομείο των Μαρμάρων Διονύσου, βρίσκεται ο καταρράκτης του ρέματος της Ραπεντώσας. Ένας προορισμός κοντινός, ιδιαίτερος και ιδανικός για μία οικογενειακή εξόρμηση το Σαββατοκύριακο. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε εκεί, πώς ακριβώς θα πάτε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον άγνωστο σε πολλούς αυτόν προορισμό, εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved