Δέκα δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά τώρα που έληξε η καραντίνα (vid)

Παιχνίδι εντός και εκτός σπιτιού.

Δέκα δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά τώρα που έληξε η καραντίνα (vid)

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων αύξησε και τις επιλογές για δραστηριότητες των παιδιών εκτός σπιτιού.

Προφανώς και αποφεύγουμε τα μέρη με συνωστισμό, τα πάρκα και τις πλατείες τις ώρες αιχμής. Ωστόσο, υπάρχουν επιλογές για το παιδί να παίξει και να είναι ασφαλής.

Εκείνο που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα παιδιά χρειάζονται εκτόνωση. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο σπίτι, έχουν ανάγκη να βγουν, να τρέξουν, να κάνουν ποδήλατο.

Ακόμα κι αν σας λένε ότι βαριούνται να βγουν, παρακινείστε τα ακόμα και για περπάτημα.Είναι σημαντικό να βρουν σιγά σιγά και εκείνα τους ρυθμούς τους.

Μην ξεχνάμε οι ειδικοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι τα παιδιά που δεν παίζουν ( και δεν εννοούμε ηλεκτρονικά παιχνίδια) , παρουσιάζουν προβλήματα στη συμπεριφορά όπως κατάθλιψη, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, αδυναμία να διαχειριστούν στρεσογόνες ή τραυματικές καταστάσεις.

Τώρα λοιπόν που ο καιρός είναι ανοιξιάτικος μπορείτε να κάνετε διάφορα πράγματα με το παιδί σας (ακόμα κι αν σας λέει ότι βαριέται).

Δείτε ποια είναι αυτά στο βίντεο που ακολουθεί:



Επίσης υπάρχουν και οι κλασικές εναλλακτικές που μπορείτε να τις εντάξετε στο απογευματινό σας πρόγραμμα.

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε ποιες είναι αυτές:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved