«Μαμά, βαριέμαι» - Ιδέες για δημιουργικά παιχνίδια & δραστηριότητες στο μπαλκόνι σας (pics & vid)

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά στο μπαλκόνι του σπιτιού σας; Δείτε τις προτάσεις μας και πάρτε ιδέες!

«Μαμά, βαριέμαι» - Ιδέες για δημιουργικά παιχνίδια & δραστηριότητες στο μπαλκόνι σας (pics & vid)

Από την περασμένη εβδομάδα, μπορούμε πλέον να κυκλοφορούμε πιο ελεύθερα εκτός σπιτιού, να απολαύσουμε πιο μακρινές βόλτες εντός νομού, ακόμα και να επισκεφτούμε φιλικά σπίτια, πάντα ασφαλώς τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία ωστόσο, παραμένουν κλειστά και για τα παιδιά αυτών των ηλικιών η παραμονή στο σπίτι συνεχίζεται. Τις τελευταίες μέρες η θερμοκρασία έχει ανέβει αρκετά και είναι ευκαιρία να βγούμε στο μπαλκόνι και να απολαύσουμε τον ήλιο και το δροσερό αεράκι. Όσο για το τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά στο μπαλκόνι, υπάρχουν πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες που ίσως να μην ειχατε σκεφτεί. Δείτε τα παρακάτω.

Παιχνίδια με νερό
Ιδιαίτερα τα παιδιά μικρότερης ηλικίας λατρεύουν το νερό και τις μέρες αυτές που η θερμοκρασία έχει ανέβει, είναι η τέλεια ευκαιρία για να γίνει μέρος της δημιουργικής απασχόλησης του μικρού σας.

Εάν το παιδί σας είναι στη νηπιακή ηλικία, μία ιδέα είναι να βάλετε σε μία λεκάνη διάφορα παιχνίδια και γεμίστε την με νερό. Το παιδί σας μπορεί να παίζει μαζί τους με τις ώρες και θα διασκεδάσει όσο δε φαντάζεστε.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, τα παιχνίδια με νερό μπορούν και πάλι να γίνουν διασκεδαστικά. Μπορούν να κάνουν μπάνιο τις κούκλες τους ή ακόμα και να γεμίσουν τα νεροπίστολα που έχετε από πέρυσι το καλοκαίρι για να να ποτίσουν τα φυτά στο μπαλκόνι.

Μάθημα φυτολογίας
Την άνοιξη τα λουλούδια και τα φυτά έχουν την τιμητική τους. Ασχοληθείτε με τα φυτά που έχετε σπίτι σας παρέα με το μικρό σας. Πείτε του τι λουλούδι έχει η κάθε γλάστρα και τη σημασία του να τα φροντίζετε καθημερινά.

Επιπλέον, μπορείτε να φυτέψετε μαζί και καινούρια φυτά ώστε να απολαύσει τη διαδικασία από την αρχή. Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για λαχανικά που μπορείτε να φυτέψετε σε γλάστρες στο μπαλκόνι σας.



Δείτε ακόμη περισσότερες προτάσεις για παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο μπαλκόνι του σπιτιού σας, στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved