Έντεκα παιχνίδια και δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού για να εκτονωθούν τα παιδιά (vid)

Τι μπορούν να κάνουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Έντεκα παιχνίδια και δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού για να εκτονωθούν τα παιδιά (vid)

Μπορεί οι μετακινήσεις πια να είναι ελεύθερες μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων, όμως δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε κι ότι σταματάμε να προσέχουμε.

Κάθε άλλο. Τώρα λοιπόν που μικροί μεγάλοι ξαναβγαίνουμε έξω χρειάζεται να κρατάμε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε το συνωστισμό και να πλένουμε όσο πιο συχνά μπορούμε τα χέρια μας. Τα παραπάνω ισχύουν και για τα παιδιά, τα οποία ξεχνούν ότι τίποτα δεν είναι όπως πριν.

Γι΄αυτό φροντίστε στις βόλτες σας να επιλέγετε μέρη που δεν συγκεντρώνετε πολύς κόσμος. Δεν είναι εύκολο αλλά υπάρχουν επιλογές.

Ανακαλύψτε για παράδειγμα διαδρομές με τα πόδια ή το ποδήλατο κοντά στην περιοχή που μένετε. Προ κορονοϊού ελάχιστοι από εμάς είχαμε πάει βόλτα έστω και μερικά τετράγωνα πιο κάτω από το σπίτι χωρίς το αυτοκίνητο.

Καθώς οι παιδικές χαρές είναι κλειστές όπως και οι χώροι άθλησης, ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται στις πλατείες και τα πάρκα. Προσπαθήστε να βγαίνετε τις ώρες που έχει το λιγότερο κόσμο για να το ευχαριστηθείτε κι εσείς και το παιδί σας.

Τι να κάνετε αν το παιδί βαριέται

Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν μαζί με τους γονείς τους. Είναι καλό να τα ενθαρρύνετε να κάνετε κάτι όλοι μαζί όπως μια οικογενειακή πεζοπορία, ή μια βόλτα στην εξοχή με το ποδήλατο.

Μειώστε τις ώρες μπροστά από την οθόνη

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει τις 2 ώρες ως την μέγιστη έκθεση σε οθόνη. Είτε είναι τηλεόραση, tablet, κινητό, ή λάπτοπ. Τα περισσότερα παιδιά δυστυχώς, σύμφωνα με έρευνες περνούν σχεδόν τις διπλάσιες ώρες μπροστά από μια οθόνη.
Καλό είναι να βρείτε εναλλακτικές για εκείνες τις ώρες που ζητάει παραπάνω video game ,όπως το να πάτε μια βόλτα με το σκύλο σας ή για περπάτημα.

Να είστε παράδειγμα προς μίμηση

Αν εσείς είστε όλη μέρα στην τηλεόραση με το τηλεκοντρόλ στο ένα χέρι δεν γίνεται να απαιτείται από το παιδί σας να κάνει τα εντελώς αντίθετα. Ότι και να του πείτε θα είστε αναξιόπιστη, οπότε αλλάξτε εσείς πρώτα για να μπορέσετε να μεταδώσετε και στο παιδί σας την ευργετικότητα της αλλαγής σας.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ποιες δραστηριότητες προτείνει ένας μπαμπάς να κάνετε με τα παιδιά σας την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε…

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved