Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά;

Διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού

Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά;

Από την περασμένη εβδομάδα, μπορούμε πλέον να κυκλοφορούμε πιο ελεύθερα εκτός σπιτιού, να απολαύσουμε πιο μακρινές βόλτες εντός νομού, ακόμα και να επισκεφτούμε φιλικά σπίτια, πάντα ασφαλώς τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία ωστόσο, παραμένουν κλειστά και για τα παιδιά αυτών των ηλικιών η παραμονή στο σπίτι συνεχίζεται. Έτσι, εμείς καλούμαστε να βρούμε παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά στο σπίτι αλλά και εκτός για να τα απασχολήσουμε και να περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζί τους.

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα, λοιπόν με τα παιδιά; Δείτε ιδέες απασχόλησης των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

Για παιδιά 1-3 ετών

Το παιχνίδι με τα χρώματα
Ένα εκπαιδευτικό και εύκολο παιχνίδι που μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας στο σπίτι.

Τι θα χρειαστείτε:

  • ρολά από χαρτί υγείας και χαρτί κουζίνας
  • χρώματα
  • βαμβάκι
  • κολλητική ταινία

https://www.instagram.com/p/B9hPIZlF-gD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Βάψτε τα ρολά διαφορετικά χρώματα και όταν στεγνώσουν, κολλήστε τα σε έναν τοίχο ή σε μία πόρτα όπως στην παραπάνω φωτογραφία.

Στη συνέχεια κόψτε αρκετά κομμάτια βαμβάκι και χρωματίστε το κάθε κομμάτι με τα χρώματα που χρησιμοποιήσατε και για τα ρολά. Στόχος του παιχνιδιού είναι το μικρό σας να περάσει το κάθε κομμάτι βαμβάκι από τα ρολά με το αντίστοιχο χρώμα.

Για παιδια 3-5 ετών

Το παιχνίδι με τα μπισκότα και τους αριθμούς
Φτιάξτε τα δικά σας μπισκοτάκια από χαρτί και κάντε εξάσκηση στην αριθμητική. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κόλλες χαρτί και χρώματα. Σχεδιάστε το βάζο και τα μπισκότα σας, όπως στη φωτογραφία παρακάτω. Στόχος του παιχνιδιού είναι το παιδί σας να βάλει το κάθε μπισκότο στο βάζο, στη σωστή θέση.


https://www.instagram.com/p/B9qCutjJtHZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για παιδιά 5-7 ετών

Απογευματινός περίπατος
To απόγευμα που τα παιδιά θα έχουν ξεμπερδέψει με εξ αποστέσως διδασκαλίες και μελέτες, είναι ευκαιρία να απολαύσετε παρέα έναν περίπατο εντός νομού. Εάν μένετε εντός Αττικής, μπορείτε να επισκεφτείτε τον Εθνικό Κήπο, την Ακαδημία Πλάτωνος, τον Λυκαβηττό, κ.α. που είναι και πάλι προσβάσιμα στο κοινό.

Φτιάξτε σελιδοδείκτες για τα αγαπημένα του βιβλία
Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξετε εύκολα τους δικούς σας DIY σελιδοδείκτες. Τα παιδιά σίγουρα θα τους λατρέψουν!



Για παιδιά 7-10 ετών

Μαγειρέψτε παρέα
Η μαγειρική είναι μία δραστηριότητα με πολλά οφέλη για τα παιδιά. Το απόγευμα που θα είστε πιο χαλαρή και τα παιδιά θα έχουν τελειώσει τα μαθήματά τους, μπείτε μαζί στην κουζίνα και δημιουργήστε!

Η δική μας πρόταση για σήμερα είναι ατομικά πιτσάκια με τυρί και λαχανικά. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved