Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο σπίτι;

Διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά που μένουν σπίτι.

Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο σπίτι;

Μπορεί σιγά σιγά να επιστρέφουμε στην κανονικότητα, από τους ειδικούς ωστόσο συνιστάται η παράταση, όσο είναι εφικτό, της παραμονή μας στο σπίτι, καθώς το επόμενο διάστημα η υπευθυνότητα όλων μας θα καθορίσει την αύξηση ή μη των κρουσμάτων του κορονοϊού. Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία μάλιστα, θα παραμείνουν κλειστά και για τα παιδιά αυτών των ηλικιών, οι μέρες εγκλεισμού στο σπίτι συνεχίζονται.

Από Δευτέρα θα μπορούμε να απολαύσουμε ακόμα περισσότρες βόλτες σε ανοιχτούς χώρους, εξίσου σημαντικό όμως είναι να βρούμε παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά εντός σπιτιού για να τα απασχολήσουμε και να περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζί τους. Μετά από ενάμιση μήνα καραντίνας, ίσως νιώθετε ότι έχετε στερεύσει από ιδέες και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε όλοι οι γονείς, για αυτό και εμείς καθημερινά σας παρουσιάζουμε ιδέες απασχόλησης των παιδιών μέσα στο σπίτι ανάλογα με την ηλικία τους.

Τι σας προτείνουμε λοιπόν για σήμερα;

Για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών

Φτιάξτε τη δική σας μικρή πόλη
Η φαντασία τους και ένα παιχνίδι μπορούν να απασχολήσουν τα παιδιά για ώρες. Δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας πόλη αξιοποιώντας την χαρτοταινία που έχετε σπίτι. Μετατρέψτε μία γωνιά του παιδιού δωματίου ή του σαλονιού σε πόλη με πολυκατοικίες και δρόμους. Το μικρό σας θα μπορεί να παίζει εκεί με τα αυτοκινητάκια του.

Η διαδικασία είναι απλή. Παίρνετε την χαρτοταινία και κόβοντας και κολλώντας σιγά σιγά τα κομμάτια, δίνετε μορφή στην πόλη σας, όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

poli apo xartotainia

φωτογραφία: brightstarkids.com.au

Για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών

Παιχνίδι με τους αριθμούς
Ένα διασκεδαστικό αυτοσχέδιο παιχνίδι με το οποίο το μικρό σας θα εξασκήσει την αριθμητική.

Πάρτε μερικές χάρτινες θήκες για μπισκότα και σοκολατάκια όπως αυτά στην φωτογραφία που ακολουθεί, και γράψτε μέσα αριθμούς από το ένα μέχρι το δέκα. Έπειτα πάρτε καραμέλες, όσπρια ή ότι άλλο έχετε σπίτι και ζητήστε από το παιδί σας να βάλει τόσα όσπρια ή καραμέλες στην κάθε θήκη, όσα αναγράφει και αριθμός που έχουν πάνω.

paixnidi me arithmous

φωτογραφία: brightstarkids.com.au

Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Μαγειρέψτε παρέα
Η μαγειρική είναι μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τα παιδιά με πολλά οφέλη. Μαγειρεύοντας, τα παιδιά μαθαίνουν να μετράνε, να συνεργάζονται, μαθαίνουν τα υλικά και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Τις μέρες αυτές είναι ευκαιρία να μπείτε με το μικρό σας στην κουζίνα και να δημιουργήσετε παρέα. Φτιάξτε μπισκοτάκια, κέικ και άλλες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα με υλικά που ήδη έχετε.

Μία ακόμη πρότασή μας, δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, είναι να φτιάξετε παρέα ένα σπιτικό και υγιεινό παγωτό. Δείτε παρακάτω μία πολύ εύκολη και υγιεινή συνταγή με μπανάνες και σοκολάτα.





Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Φτιάξτε γλαστράκια με τουλίπες από origami
Τα origami είναι μία πολύ δημοφιλής κατηγορία χειροτεχνιών και μπορείτε να φτιάξετε και εσείς στο σπίτι τις δικές σας κατασκευές χρησιμοποιώντας πολύχρωμα χαρτιά.

Για σήμερα, σας προτείνουμε μία άκρως ανοιξιάτικη κατασκευή που θα λατρέψουν τα παιδιά. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς μπορείτε να φτιάξετε όμορφα γλαστράκια με τουλίπες και διακοσμήστε τα στο μπαλκόνι, στο σαλόνι, στην κουζίνα ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού σας.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved