5 παιχνίδια για το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Για κάποιους οι διακοπές έχουν ξεκινήσει και για κάποιους άλλους, είναι μόλις μία ανάσα μακριά.

5 παιχνίδια για το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Σε πολλά από τα μέρη που έχουμε επιλέξει για τις φετινές μας διακοπές, επιλέγουμε να πάμε οδικώς, με το αυτοκίνητο. Εάν το ταξίδι είναι πολύωρο μπορεί να γίνει κουραστικό, το καλό όμως είναι ότι μπορούμε να επιλέξουμε επιλέγουμε εμείς πότε και που θα κάνουμε στάσεις.

Και πάλι όμως, για ένα παιδί όμως ακόμα και μία ώρα στο αυτοκίνητο μπορεί να του φαίνεται μαρτύριο και πρέπει να βρούμε έξυπνους τρόπους να το απασχολούμε. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, βρήκαμε για εσάς έξι παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε μέσα στο αυτοκίνητο.

1. Παιχνίδι μνήμης

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι το μόνο που χρειάζεστε είναι την όραση, τη φαντασία και τη μνήμη σας. Εμπνευστείτε από μία εικόνα που βλέπετε στο δρόμο και ξεκινήστε μια ιστορία λέγοντας μία πρόταση. Ζητήστε από το μικρό σας να συνεχίσει την εξιστόρηση της ιστορίας, προσθέτοντας και αυτό μία πρόταση και πάλι με βάση κάτι που βλέπει από το γύρω περιβάλλον. Όποιος προσθέτει και από μία πρόταση είναι αναγκασμένος να λέει και τις προηγούμενες προτάσεις που είχαν ειπωθεί.

2. Ψάξε, ψάξε δεν τα το βρεις

Διαλέξτε μία γενική κατηγορία πχ διακοπές ή καλοκαίρι και ζητήστε από το μικρό σας να σκεφτεί μία λέξη, χωρίς όμως να σας την πει. Έπειτα ζητήστε του να σας δώσει μερικά στοιχεία για τη λέξη αυτή με σκοπό εσείς να τη βρείτε. Το μικρό σας θα μπορεί να απαντήσει μονολεκτικά, μόνο με ναι ή όχι. Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και χρονικό όριο πχ να βρείτε τη λέξη εντός πέντε λεπτών.

3. Το βάζο των εμπειριών

Στην αρχή των διακοπών σας πάρτε ένα άδειο γυάλινο βάζο και παρακινήστε το μικρό σας να βάζει μέσα διάφορα αντικείμενα που θα μαζεύει από το κάθε μέρος που επισκέπτεστε. Στο αυτοκίνητο το παιδί σας θα μπορεί να ανοίγει το βάζο και να βλέπει ένας προς ένα τα αντικείμενα που έχει συλλέξει.

4. Ο χάρτης

Την εποχή που οι χάρτες είναι ξεπερασμένοι και τα GPS έχουν την τιμητική του, ένας χάρτης γεμάτος χρώματα και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, μπορεί να φανεί πιο χρήσιμος από όσο νομίζατε. Εφοδιαστείτε με έναν και δώστε τον στο μικρό σας για να τον περιεργάζεται.

5. Η ομοιοκαταληξία

Ένα παιχνίδι που είναι για λίγο μεγαλύτερα παιδάκια, είναι όμως πολύ καλό για την εξάσκηση της γλώσσας και του μυαλού. Ξεκινήστε λέγοντας μία λέξη και ζητήστε από το μικρό σας να σκεφτεί μία άλλη λέξη με ίδια ομοιοκαταληξία. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για τέσσερις φορές και μετά ζητήστε από το μικρό σας να ξεκινήσει εκείνο λέγοντας μία λέξη. Όταν θα το παίζετε προσπαθήστε να δίνετε τις απαντήσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται και θα δείτε ότι θα γελάσετε πολύ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved