Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Προτάσεις για κατασκευές, πειράματα και πολλά ακόμα.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Διασκεδαστικές δραστηριότητες για να κάνετε το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

Bigstock

Οι καλοκαιρινές διακοπές συνεχίζονται για τα παιδιά λίγες εβδομάδες ακόμα και όπως κάθε εβδομάδα και αυτήν την Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δραστηριότητες διασκεδαστικές και δημιουργικές που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας.

Κατασκευές, πειράματα, μαγειρικές και πολλές ακόμα ιδέες για να περάσετε χρόνο μαζί το Σαββατοκύριακο και να δημιουργήσετε λίγες ακόμα όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Φτιάξτε χελωνάκια από ζύμη αλατιού και κοχύλια

xelwnitses-me-koxulia.jpg

Πηγή φωτογραφίας:redtedart.com

Η ζύμη αλατιού είναι πολύ δημοφιλής για την κατασκευή διακοσμητικών και άλλων κατασκευών. Μπορείτε να την φτιάξετε πανεύκολα με τα εξής υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι αλάτι
  • ¾ με 1 φλιτζάνι νερό
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή

Δείτε εδώ τη διαδικασία και πώς να φτιάξετε όμορφα χελωνάκια με τα κοχύλια που μαζέψατε στις διακοπές.

Πειράματα με παγάκια

Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο προβλέπεται υψηλή και ένα πείραμα με παγάκια θα διασκεδάσει και θα δροσίσει τα παιδιά. Είναι εύκολο και όπως όλα τα πειράματα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των μικρών σας, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της παρατηρητικότητά τους. Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Ένωσε τις τελείες: Καλοκαιρινές χρωμοσελίδες για παιδιά

cbcc1c6a-enose-tis-teleies.jpg

Οι φωτοτυπίες με τις τελείες είναι αρκετά διασκεδαστικές και συνάμα εκπαιδευτικές. Προσπαθώντας τα παιδιά να ενώσουν τις τελίτσες με τη σειρά από τον αριθμό 1 π.χ. μέχρι τον αριθμό 22 μαθαίνουν να μετρούν. Παράλληλα ενισχύουν τη συνεργασία ματιού και χεριού και βελτιώνουν τις δεξιότητες γραφής τους.

Δείτε χρωμοσελίδες με τελείες εδώ.

Κάντε δραστηριότητες με κηρομπογιές

Δραστηριότητες για παιδιά με κηρομπογιές και μερικά ακόμα υλικά.

Bigstock

Οι κηρομπογιές είναι από τα αγαπημένα σύνεργα ζωγραφικής για τα παιδιά. Είναι ευκολόχρηστες, έχουν ωραία υφή, ζωντανά χρώματα και κάνουν ακόμα ιδιαίτερες τις δημιουργίες των παιδιών. Ακόμα ένας λόγος για να τις αγαπήσετε; Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για καλοκαιρινές και άκρως διασκεδαστικές δραστηριότητες ου θα ενθουσιάσουν τα μικράς σας

Εδώ μπορείτε να δείτε ιδέες για πέντε κατασκευές εύκολες για να μην βαρεθείτε ούτε στιγμή.

Φτιάξτε με τα παιδιά πολύχρωμα μπισκότα

poluxroma-mpiskota-gia-paidia.jpg

Μπισκότα με πολύχρωμη τρούφα.

Instagram / mykitchendrawer

Η μαγειρική για πολλούς γονείς μπορεί να είναι μπελάς, για τα παιδιά όμως είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα που τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να παίξουν. Μπείτε μαζί στην κουζίνα και δημιουργήστε. Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να φτιάξετε πολύχρωμα μπισκότα. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν τόσο με τη διαδικασία, όσο και με το αποτέλεσμα.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη συνταγή και την εκτέλεσή της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved