Πέντε δραστηριότητες με κηρομπογιές για δημιουργικά καλοκαιρινά απογεύματα

Τι μπορείτε να κάνετε με μερικές κηρομπογιές; Ο μπαμπάς Surgei προτείνει. 

Πέντε δραστηριότητες με κηρομπογιές για δημιουργικά καλοκαιρινά απογεύματα

Δραστηριότητες για παιδιά με κηρομπογιές και μερικά ακόμα υλικά.

Bigstock

Οι κηρομπογιές είναι από τα αγαπημένα σύνεργα ζωγραφικής για τα παιδιά. Είναι ευκολόχρηστες, έχουν ωραία υφή, ζωντανά χρώματα και κάνουν ακόμα ιδιαίτερες τις δημιουργίες των παιδιών.

Ακόμα ένας λόγος για να τις αγαπήσετε; Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και με άλλους τρόπου ςπέρα από τη ζωγραφική για να φτιάξετε όμορφες κατασκευές και για δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας.

Ο μπαμπάς Surgei, δημιουργός του The Dad Lab στο YouTube προτείνει πέντε διασκεδαστικές δραστηριότητες με κηρομπογιές για αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών. Τώρα το καλοκαίρι που τα σχολεία έχουν κλείσει και τα παιδιά έχουν ακόμα περισσότερο ελεύθερο χρόνο, αξίζει και με τ παραπάνω να τις δοκιμάσετε.

#1 Φτιάξτε πολύχρωμα ζωάκια

Θα χρειαστείτε:

  • Παγοθήκη με σχέδια από σιλικόνη
  • Κηρομπογιές σε διάφορα χρώματα

Τι να κάνετε:

Σπάστε τις κηρομπογιές σε μικρά κομμάτια και γεμίστε με αυτά τις θήκες της παγοθήκης. Βάλτε την παγοθήκη από σιλικόνη τον φούρνο στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν καλά οι κηρομπογις.

Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν τα πολύχρωμα ζωάκια σας πριν ξεφορμάρετε.

#2 Ζωγραφίστε τις πέτρες

Θα χρειστείτε:

  • Πέτρες με μεγάλη επιφάνεια
  • Κηρομπογιές
  • Αλουμινοχαρτο

Τι να κάνετε:

Απλώστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Βάλτε πάνω μερικές πέτρες όσο πιο μεγάλες γίνεται και βάλτε τις στον φούρνο στους 250 βαθμούς για δέκα λεπτά.

Βγάλτε από τον φούρνο, τοποθετήστε της σε μία καθαρή επιφάνεια με μία πετσέτα και όσο ακόμα είναι ζεστές ζωγραφίστε με τις κηρομπογιές διάφορα σχέδια. Η κηρομπογιά ακουμπώντας στη ζεστή πέτρα λιώνει και κάνει το αποτέλεσμα πολύ εντυπωσιακό.

Δείτε βήμα-βήμα τις παραπάνω δραστηριότητες και δύο ακόμα στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved