Ένωσε τις τελείες: Καλοκαιρινές χρωμοσελίδες για να αντιμετωπίσουν τα παιδιά τον καύσωνα

Αν τα παιδιά βρίσκονται κλεισμένα στο σπίτι εξαιτίας του καύσωνα, τότε αυτές οι χρωμοσελίδες είναι ο,τι πρέπει για να περάσουν ένα βαρετό απόγευμα.

Ένωσε τις τελείες: Καλοκαιρινές χρωμοσελίδες για να αντιμετωπίσουν τα παιδιά τον καύσωνα

Δωρεάν φωτοτυπίες με ασκήσεις «Ένωσε τις τελείες»

Bigstock

Οι φωτοτυπίες με τις τελείες είναι αρκετά διασκεδαστικές και συνάμα είναι και εκπαιδευτικές. Εκτός όμως από αυτά έχουν και άλλα οφέλη για τα παιδιά.

Ένωσε τις τελείες και αριθμητική

Προσπαθώντας τα παιδιά να ενώσουν τις τελίτσες με τη σειρά από τον αριθμό 1 π.χ. μέχρι τον αριθμό 22 μαθαίνουν να μετρούν. Τα μικρά σας μπορεί να χρειαστούν λίγη βοήθεια στην αρχή, αλλά αργότερα θα έχουν την ικανότητα και την αυτοπεποίθηση να ενώνουν τις τελίτσες, μόνα τους.

Συνεργασία ματιών και χεριών

Οι δραστηριότητες με τις τελείες ενισχύει τη συνεργασία ματιών και χεριών. Χρειάζεται αρκετή συγκέντρωση για να ολοκληρώσει ένα παιδί το σχέδιό του.

Δεξιότητες γραφής

Μέσα από τις δραστηριότητες, που ζητούν από ένα παιδί να ενώσει τις τελείες, αναπτύσσονται οι δεξιότητες γραφής του. Το παιδί μαθαίνει να δημιουργεί σχήματα, να συγκεντρώνεται στο μολύβι που χρησιμοποιεί και μαθαίνει πόσο πρέπει να το πιέσει στο χαρτί για να γράψει ή όχι.

Άλλα οφέλη

Μεταξύ άλλων οι χρωμοσελίδες με τις τελίτσες βοηθούν τα παιδιά να δυναμώσουν τα χέρια τους, τα δάχτυλά τους και σιγά - σιγά μαθαίνουν να δημιουργούν τα δικά τους σχέδια.

Μπορεί για κάποιους αυτή η δραστηριότητα να μοιάζει εύκολη, όμως για ένα παιδί μικρότερης ηλικίας δεν είναι. Είναι όμως ένα διασκεδαστικός τρόπος για να μάθει και να εξελίξει όλα τα παραπάνω.

Ακολουθούν δωρεάν φωτοτυπίες με ασκήσεις που τα παιδιά θα φτιάξουν μέρα ένα ζεστό απόγευμα μέσα στο σπίτι. Αντιμετωπίστε τον καύσωνα των ημερών με την παραμονή στο σπίτι, στη δροσιά και φυσικά ζωγραφίζοντας.

enose-tis-teleies-fototypies-(9).jpg

Ένωσε τις τελίτσες και φτιάξε μια κολυμβήτρια

Bigstock

Ένωσε τις τελίτσες και φτιάξε το ψαράκι

Bigstock

Ένωσε τις τελίτσες και φτιάξε ένα δελφίνι

Bigstock

Ένωσε τις τελίτσες και φτιάξε το κοκτέιλ

Bigstock

Ένωσε τις τελίτσες και φτιάξε τον φοίνικα

Bigstock

Ένωσε τις τελίτσες και φτιάξε μια μάσκα με τον αναπνευστήρα της

Bigstock

Ένωσε τις τελίτσες και φτιάξε το κουβαδάκι με την άμμο

Bigstock

Ένωσε τις τελίτσες και φτιάξε το καλοκαιρινό καπέλο

Bigstock

Ένωσε τις τελίτσες και φτιάξε τα γυαλιά ηλίου

Bigstock
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved