Μαγειρεύουμε παίζοντας: Φτιάξτε με τα παιδιά πολύχρωμα μπισκότα

Τα παιδιά θα τα λατρέψουν.

Μαγειρεύουμε παίζοντας: Φτιάξτε με τα παιδιά πολύχρωμα μπισκότα

Η μαγειρική για πολλούς γονείς μπορεί να είναι μπελάς, για τα παιδιά όμως είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα που τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να παίξουν.

Τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά και σίγουρα ψάχνετε δραστηριότητες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι, η μαγειρική είναι από αυτές που σίγουρα τα μικρά σας θα ευχαριστηθούν.

Τα οφέλη της μαγειρικής για τα παιδιά

Η μαγειρική δεν είναι μόνο διασκεδαστική, αλλά παράλληλα έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά. Πρώτον, ενισχύει την κινητική τους ανάπτυξη. Τα παιδιά στην κουζίνα χρησιμοποιούν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες για να αναμείξουν τα υλικά ή για να δώσουν σχήμα στα κουλουράκια και τα μπισκότα. Δεύτερον, τα βοηθά να ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας. Οι δημιουργικές δραστηριότητες βοηθούν τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να αποκτήσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Τρίτον, μαγειρεύοντας τα παιδιά κάνουν εξάσκηση στα μαθηματικά: μετράνε δοσολογίες, υλικά και κάνουν εξάσκηση σε προσθαφαιρέσεις. Τέλος, είναι μία καλή ευκαιρία να περάσετε εποικοδομητικό χρόνο μαζί, να δημιουργήσετε και να γελάσετε.

Μαγειρεύουμε παίζοντας: Η συνταγή για πολύχρωμα μπισκότα

Τι μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά εύκολα για να ενθουσιαστούν τόσο με τη διαδικασία, όσο και με το αποτέλεσμα; Μπισκότα. Και μάλιστα πολύχρωμα μπισκότα σε ό,τι σχήματα θέλετε.

poluxroma-mpiskota-gia-paidia.jpg

Μπισκότα με πολύχρωμη τρούφα.

Instagram / mykitchendrawer

Υλικά:

  • 50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γραμμάρια πολύχρωμη τρούφα

Τι πρέπει να κάνετε:

Αρχικά προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμού C και απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Στη συνέχεια προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα δύο αλεύρια και προσθέστε τη μισή ποσότητα στο μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέστε και την άλλη μαζί, βάλτε στο μπολ και τα πολύχρωμα κομφετί και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με μία ξύλινη κουτάλα.

Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή μία κουτάλα για το παγωτό για να σχηματίσετε τα μπισκότα σας πάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Μπορείτε να δώσετε ό,τι σχήματα θέλετε, αν και η υφή του μείγματος δεν βοηθάει στο πλάσιμο.

Ψήστε για 10 με 12 βαθμούς μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μπορείτε να δώσετε ό,τι σχήματα θέλετε, αν και η υφή του μείγματος δεν βοηθάει στο πλάσιμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved