Μαθαίνοντας για τα δελφίνια μέσα από τη ζωγραφική και άλλες δραστηριότητες

Μάθετε στα παιδιά σας για τα δελφίνια μέσα από όμορφες δραστηριότητες.

Μαθαίνοντας για τα δελφίνια μέσα από τη ζωγραφική και άλλες δραστηριότητες

Μάθετε στα παιδιά σας για τα δελφίνια

Bigstock

Τα δελφίνια είναι παιχνιδιάρικα, αξιολάτρευτα και πολύ έξυπνα. Μάλιστα, πολλοί τα έχουν αποκαλέσει ιδιοφυΐες του ωκεανού. Ίσως γι' αυτό είναι τόσο δημοφιλή και αγαπητά σε όλο τον κόσμο!

Τα παιδιά επίσης αγαπούν τα δελφίνια. Και ενώ μπορεί να είναι εξοικειωμένα με τα όμορφα αυτά θηλαστικά, αλλά πόσα γνωρίζουν για αυτά τα χαριτωμένα πλάσματα;

Παρακάτω ακολουθούν μερικά fun facts για τα δελφίνια που μπορείτε να μάθετε στα παιδιά σας καθώς επίσης και χρωμοσελίδες που μπορείτε να εκτυπώσετε και να ζωγραφίσετε δωρεάν.

Τα δελφίνια μπορούν να πηδήξουν μέχρι 6 μέτρα στον αέρα!

Bigstock

Fun facts για τα δελφίνια

  1. Τα δελφίνια είναι θηλαστικά: Μπορεί να μοιάζουν με μεγάλα ψάρια, στην πραγματικότητα όμως τα δελφίνια ανήκουν στην οικογένεια των θηλαστικών.
  2. Τα δελφίνια είναι σαρκοφάγα: Τα περισσότερα δελφίνια τρώνε ψάρια, καθώς επίσης καλαμάρια και γαρίδες.
  3. Τα δελφίνια πήραν το όνομά τους από την αρχαία ελληνική λέξη «δελφίς»: Η λέξη αυτή συνδέεται με το δελφύς ("μήτρα"). Έτσι, το όνομα του ζώου μπορεί να μεταφραστεί ως "ψάρι με μήτρα".
  4. Τα δελφίνια ζουν 45 έως 50 χρόνια: Αυτή είναι η μέση διάρκεια ζωής τους στην άγρια φύση.
  5. Κάθε δελφίνι «σφυρίζει» διαφορετικά: Όπως και οι άνθρωποι έχουν ονόματα, τα δελφίνια αναγνωρίζονται από ένα ειδικό σφύριγμα που δημιουργεί το καθένα αμέσως μετά τη γέννησή του.
  6. Τα δελφίνια μπορούν να επικοινωνήσουν: Σφυρίζουν και χρησιμοποιούν επίσης τη γλώσσα του σώματος για να επικοινωνούν, όπως να χτυπούν την ουρά τους στο νερό ή να φυσούν φυσαλίδες. Πηδάνε ακόμη και σε ύψος 6 μέτρα στον αέρα!
  7. Τα δελφίνια κρατούν τις φιλίες τους: Αυτά τα πολύ παιχνιδιάρικα και κοινωνικά θηλαστικά περνούν δεκαετίες προστατεύοντας, ζευγαρώνοντας και κυνηγώντας με τους στενούς τους φίλους.
  8. Τα δελφίνια μπορούν να κολυμπήσουν με ταχύτητα πάνω από 35.40 χιλιόμετρα την ώρα: Γλιστρούν εύκολα μέσα στο νερό χρησιμοποιώντας το κυρτό ραχιαίο πτερύγιο, τα μυτερά και την ισχυρή ουρά τους.

Χρωμοσελίδες για παιδιά με θέμα τα δελφίνια

Μπορείτε να εκτυπώσετε δωρεάν τις χρωμοσελίδες που ακολουθούν και να ζητήσετε από τα παιδιά σας να χρωματίσουν τα δελφίνια με ο,τι χρώματα θέλουν και τα φαντάζονται.

* όλες οι πληροφορίες για τα δελφίνια αντλήθηκαν από το weareteachers.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved