Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Ιδέες και προτάσεις για να περάσετε ένα όμορφο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, το τελευταίο του Ιουλίου, με τα παιδιά σας.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Ιδέες για να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

Bigstock

Ο Ιούλης μας αποχαιρετά κι αν είστε από τους τυχερούς που ετοιμάζετε βαλίτσες για τις διακοπές σας, τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι η καλή σας διάθεση για να περάσετε καλά στον προορισμό σας.

Για όσους πάλι επέστρεψαν ή απλά μετρούν αντίστροφα μέχρι να φύγουν, το Σαββατοκύριακο προσφέρεται όχι μόνο για ξεκούραση αλλά και για να περάσετε όμορφα με τα παιδιά σας.

Καθώς έχει δροσίσει και η θερμοκρασία είναι φυσιολογική για την εποχή, μπορείτε να οργανωθείτε και να πάτε για μπάνιο, να κάνετε βόλτες στην πόλη, να επισκεφτείτε κήπους και πάρκα, να πάτε θερινό σινεμά. Κοινώς, να ευχαριστηθείτε τις καλοκαιρινές βραδιές.

kathares-paralies-attiki.jpg

Παραλίες στην Αττική

Ετοιμάστε την τσάντα θαλάσσης, βάλτε αντηλιακό και επιλέξτε μία από τις πολλές παραλίες της Αττικής για το πρωινό ή απογευματινό σας μπάνιο.

Ενδεικτικά σας προτείνουμε μερικές παραλίες:

  • Γαλάζια Ακτή
  • Μπρεξίζα
  • Άγιος Δημήτριος στα Καλύβια
  • Λεγραινά
  • Βρωμοπούσι ή Καλοπήγαδο στην Κερατέα
  • Πόρτο Εννιά στην Κερατέα
  • Θυμάρι στην Παλαιά Φωκαία
  • Χάρακας
  • ΚΑΠΕ
  • Μικρό και Μεγάλο Σέσι
  • Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη

Θερινά σινεμά

Υπάρχει καλύτερη έξοδος από το να δείτε ταινία με τα παιδιά σε θερινό σινεμά; Σας λέμε χωρίς αμφιβολία, όχι. Εκτός από τα γνωστά θερινά σινεμά στο Θησείο, το Ζάππειο, στο Φλοίσβο, μπορείτε να βρείτε κι σε άλλες γειτονιές κοντά στο σπίτι σας. Επίσης, αρκετοί δήμοι οργανώνουν βραδιές κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

bradia-sinema-gia-paidia-2.jpg

Επίσκεψη σε μουσεία

Μπορεί τα παιδιά σας να μην ενθουσιαστούν ακούγοντας ότι θα πάτε σε μουσείο, όμως μπορείτε να επιλέξετε αυτά που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους (π.χ. αν στον γιο σας αρέσουν τα αεροπλάνο, το Πολεμικό Μουσείο είναι μια καλή επιλογή). Οι αίθουσες είναι κλιματιζόμενες και επίσης πολλά μουσεία έχουν και καφέ όπου έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε σνακ και δροσερά ροφήματα.

Πάρκα στην Αθήνα για οικογενειακές βόλτες

Υπάρχουν - ακόμα- αρκετές οάσεις δροσιάς στην Αθήνα που αξίζει να ανακαλύψετε. Οπως το Πάρκο Ελευθερίας, το Κτήμα Συγγρού, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Αττικό Άλσος, ο Εθνικός Κήπος. Ανακαλύψτε εδώ τα πάρκα της Αθήνας και επιλέξτε ένα από αυτά για να επισκεφτείτε αυτό το Σαββατοκύριακο.

parka-stin-athina-7.jpg

Καλοκαιρινές δραστηριότητες Μοντεσσόρι

Αν πάλι επιλέξετε να μείνετε σπίτι, απασχολείστε τα παιδιά με δραστηριότητες Μοντεσσόρι. Οι πρακτικές της Μαρίας Μοντεσσόρι τονίζουν την σημασία της ρουτίνας και τα τελετουργικά κάθε οικογένειας καθώς προσφέρουν στο παιδί όχι μόνο την σταθερότητα που έχει ανάγκη, αλλά και την αίσθηση του σκοπού, ότι έχουν δηλαδή κάτι να κάνουν. Δείτε εδώ τρεις απλές καλοκαιρινές δραστηριότητες εμπνευσμένες από τη μέθοδο Μοντεσσόρι που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved