Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά στη δροσιά του σπιτιού σας

Διασκεδαστικές δραστηριότητες για μέσα στο σπίτι.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά στη δροσιά του σπιτιού σας
Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για το επόμενο διήμερο δείχνουν τον υδράργυρο στα ύψη. Εάν ακόμα δεν έχετε φύγει για διακοπές, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε στη δροσιά του σπιτιού σας και να περάσετε χρόνο όλοι μαζί κάνοντας δημιουργικές δραστηριότητες.

Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα έχουμε παρακάτω τις προτάσεις μας για κατασκευές, πειράματα και πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Φτιάξτε πειρατές με ρολό από το χαρτί υγείας

kataskeyi-peirates.jpg

Πηγή φωτογραφίας; Instagram / ecocraftkids

Τα παιδιά και ιδιαίτερα τα αγόρια λατρεύουν τους πειρατές, σίγουρα, λοιπόν, θα ενθουσιαστούν και με αυτήν την κατασκευή. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά πώς να φτιάξετε πειρατές με ρολό από χαρτί υγείας και μερικά ακόμα απλά υλικά, όπως χαρτόνι και μαρκαδόρους. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και κάντε τους δικούς σας συνδυασμούς χρωμάτων ή βάλτε τις δικές σας πινελιές.

Έξυπνες ιδέες να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Κάντε κατασκευές με όσπρια

paidi-kataskeui-ospria.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / ecocraftkids

Εάν ψάχνετε τρόπους να κάνετε την κατασκευή χειροτεχνιών μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τα παιδιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιδιαίτερα και διαφορετικά από ότι συνήθως υλικά. Ένα παράδειγμα είναι τα όσπρια. Εδώ μπορείτε να δείτε πώς να φτιάξετε όμορφα πουλάκια με όσπρια και χαρτόνι.

Είναι παράλληλα μία ευκαιρία για τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα όσπρια, την όψη τους και να τους μιλήσετε για τα οφέλη τους.

Τα μακαρόνια που χορεύουν: Ένα εύκολο πείραμα για παιδιά

67d11383-makaronia-peirama.jpg

Τα πειράματα είναι μία διασκεδαστική και πολύ ωφέλιμη δραστηριότητα για τα παιδιά και πολλά από αυτά μπορείτε να τα κάνετε στο σπίτι χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε. Για αυτό το διήμερο σας προτείνουμε ένα ευχάριστο πείραμα με ζυμαρικά και μαγειρική σόδα. Δείτε τι θα χρειαστείτε και αναλυτικά τα βήματα για να το κάνετε εδώ.

Παίξτε με το νερό

drastiriotites-me-nero.jpg

Ένας τρόπος για να δροσιστείτε τις μέρες του καύσωνα είναι παίζοντας παιχνίδια με νερό στην αυλή και το μπαλκόνι. Ψάρεμα στη λεκάνη, κυνηγητό με νεροπίστολα και παιχνίδια με παγάκια είναι μερικά από αυτά. Δείτε αναλυτικά προτάσεις εδώ και πάρτε ιδέες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved