Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται ιδιαίτερα ζεστό για αυτό σας έχουμε ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για μέσα στο σπίτι.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Διασκεδαστικές δραστηριότητες για μέσα στο σπίτι.

Bigstock

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι γεγονός και η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της Αθήνας αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Εάν ακόμα δεν έχετε φύγει για διακοπές, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις προτάσεις μας για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στη δροσιά του σπιτιού σας.

Κατασκευές με χάρτινα ποτήρια

ce6addc7-kataskeves-me-xartina-potiria.jpg

Τα χάρτινα ποτήρια μπορούν να μετατραπούν στις πιο ευφάνταστες κατασκευές. Από βατραχάκια και χταπόδια μέχρι καπέλο με πεταλούδες και χαριτωμένα κοτοπουλάκια. Παρότι ο βαθμός δυσκολίας δεν είναι ίδιος , το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Δείτε ιδέες και πώς να κάνετε κατασκευές με χάρτινο ποτήρι βήμα-βήμα εδώ.

Ασκήσεις, παζλ, σπαζοκεφαλιές και χρωμοσελίδες για παιδιά

Μετρήστε και βρείτε πόσα διαφορετικά είδη κάκτων υπάρχουν. Γράψτε στον λευκό κύκλο τον αριθμό.

Bigstock

Θυμάστε τις χαρούμενες διακοπές; Εκείνο το βιβλίο που ήταν γεμάτο με χαρούμενες ασκήσεις, παζλ, σπαζοκεφαλιές και χρωμοσελίδες; Ένα βιβλίο που μας κρατούσε συντροφιά, μας διασκέδαζε και παράλληλα «ακόνιζε» το μυαλό μας; Αν και μπορείτε να τα βρείτε στα Public εμείς φροντίσαμε να βρούμε μερικές αντίστοιχες δραστηριότητες, που μπορείτε να εκτυπώσετε και να δώσετε στα μικρά σας να περάσουν ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο. Βρείτε τις εδώ και εκτυπώστε τις!

Φτιάξτε βρώσιμη πλαστελίνη...

Τα παιδιά (ειδικά τα μικρά παιδιά) εξερευνούν τα πάντα, βάζοντάς τα στο στόμα τους. Το ίδιο συμβαίνει και με την πλαστελίνη. Αφού τα παιδιά την πιάσουν και νιώσουν την υφή τους, έπειτα τη βάζουν στο στόμα τους. Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο λοιπόν, βρήκαμε για εσάς την πιο εύκολη συνταγή για σπιτική πλαστελίνη που θα φτιάξετε μόνες σας με απλά υλικά. Εδώ η συνταγή και αναλυτικά η διαδικασία για να τη φτιάξετε.

... ή βρώσιμες δαχτυλομπογιές

Η σπιτική δαχτυλομπογιά είναι ιδανική για μωρά από 6-18 μηνών μωρά και νήπια που θέλουν να καλύπτουν τα χέρια και το στόμα τους με χρώμα. Με τη συνταγή που θα βρείτε εδώ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν δείτε το μικρό σας να βάζει τα δαχτυλάκια του στο στόμα μιας και είναι βρώσιμη και τα υλικά τα έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Ζωγραφίστε με με κέρματα και αριθμούς

Ένας έξυπνος τρόπος να τονώσετε το ενδιαφέρον των παιδιών σας για τη ζωγραφική είναι να τους δείξετε απλές και πρωτότυπες τεχνικές.

Για παράδειγμα, με ένα κέρμα ή με τα γράμματα της αλφαβήτου θα μπορέσουν να σχεδιάσουν ζωάκια, λουλούδια, καμπανούλες και άλλα. Δείτε ιδέες εδώ.

Ένωσε τις τελείες: Καλοκαιρινές χρωμοσελίδες για παιδιά

cbcc1c6a-enose-tis-teleies.jpg

Οι φωτοτυπίες με τις τελείες είναι αρκετά διασκεδαστικές και συνάμα εκπαιδευτικές. Προσπαθώντας τα παιδιά να ενώσουν τις τελίτσες με τη σειρά από τον αριθμό 1 π.χ. μέχρι τον αριθμό 22 μαθαίνουν να μετρούν. Παράλληλα ενισχύουν τη συνεργασία ματιού και χεριού και βελτιώνουν τις δεξιότητες γραφής τους.

Δείτε χρωμοσελίδες με τελείες εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved