Δραστηριότητες στην παραλία: Τέσσερα παιχνίδια που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας

Το Σαββατοκύριακο αν πάτε για μπάνιο, παίξτε παιχνίδια στην άμμο με τα παιδιά. 

Δραστηριότητες στην παραλία: Τέσσερα παιχνίδια που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας

Ιδέες για καλοκαιρινές δραστηριότητες. 

Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όσοι δεν βρίσκεστε σε διακοπές, σίγουρα ψάχνετε ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές ιδέες για να περάσετε το διήμερο.

Ο υδράγυρος θα παραμείνει όπως φάινεται σκαρφαλωμένος στα ύψη και το Σαββατοκύριακο ειναι η ιδανική αφορμή για επίσκεψη στην παραλία και μπάνιο στη θάλασσα. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι στην Αττική υπάρουν παραλίες, όμορφες, με σχετικά λίγο κόσμο, κατάλληλες κι για μία οικογένεια.

Εκεί μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά και να απολαύστε τον ήλιο και τη θάλασσα. Ιδού μερικές ιδέες για διαχρονικά παιχνίδια που θα ενθουσιάστουν τα μικρά σας.

Φτιάξτε κάστρα και άλλα «έργα τέχνης»

Τι κουβαλά κάθε γονιός στην παραλία; Κουβαδάκια! Αξιοποιήστε μαζί με τα φτυάρια και τα άλλα σύνεργα για να φτιάξετε εντυπωσιακά κάστρα, πύργους και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Τα παιδιά θα βιώσουν τη χαρά της δημιουργίας, θα αφήσουν τ η φαντασία τους ελεύθερα και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Σημαντικό! Όση ώρα το παιδί είναι εκτεθειμένο στον ήλιο είναι σημαντικό να φορά καπέλο και αντηλιακό το οποίο θα ανανεώνετε συχνά.

Παίξτε τρίλιζα στην άμμο

Το κλασικό παιχνίδι προσαρμοσμένο στο καλοκαιρινό σκηνικό. Χρησιμοποιήστε ένα ξυλάκι ή κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο και σχεδιάστε στην άμμο τις κινήσεις σας. Για το κλασικό Χ ή Ο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πέτρες ή κοχύλια.

Στην ίδια λογική, μπορείτε να ζωγραφίσετε και να αφήσετε στην άμμο τα δικά σας σχέδια για να τα βρουν οι επόμενοι θα επισκεφτούν την παραλία.

Κοκορομαχίες

Αρχικά να πούμε ότι ενδείκνυται για μεγαλύτερα παιδιά. Το παιχνίδι εκτυλίσσεται μέσα στη θάλασσα και σίγουρα λίγο πολύ όλοι το ξέρουμε. Το απιδί ανεβαίνει στους ώμους ενός ενήλια και ξεκινά τη μάχη με το άλλο ή τα άλλα ζευγάρια. Σκοπός του παιχνίδιου είναι να τους ρίξουμε όλους στο νερό και νικητές είναι φυσικά εκείνοι που θα καταφέρουν να μείνουν όρθιοι.

Θάψιμο στην άμμο

Κλασική αξία και ποτέ μα ποτέ δεν τη βαριόμαστε. Κάντε μαζί με το παιδί μία λακούβα και στη συνέχεια ζητήστε του να σας θάψει μέχρι το λαιμό. Βγάλτε μπόλικες φωτογραφίες για να θυμάστε τη στιγμή.

Μία άλλη ιδέα είναι να θάψετε αντικείμενα κοντά σας και στη συνέχεια να ζητήσετε από τα παιδιά να τα βρουν σκάβοντας.

Και αν δεν πάτε για μπάνιο, τότε τι;

Υπάρχουν πολλά καλοκαιρινές δραστηριότητες εξίσου διασκεδασικές με τις παραπάνω.

Φτιάξτε καλοκαιρινές χειροτεχνίες με χάρτινα πιατάκια

xtapodi-piataki-1.jpg

Πολύ εύκολα και χρησιμοποιώντας απλά υλικά που πιθανά να έχετε ήδη σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε χειροτεχνίες σε διάφορα καλοκαιρινά σχέδια όπως καρπούζι, ψάρι, βυθός θάλασσας.

Δείτε εδώ αναλυτικά τι σας προτείνουμε και πώς να τα φτιάξετε βήμα-βήμα.

Παιχνίδι μνήμης σε εξωτερικούς χώρους

Δεν χρειάζεστε να είστε σε πα ραλία φυσικά.Εξασκηθείτε στις λέξεις, στα μαθηματικά προβλήματα, στο ταίριασμα και πολλά άλλα με το παιχνίδι μνήμης χάρτινων πιάτων σε εξωτερικό χώρο. Συγκεντρώστε μερικά χάρτινα πιάτα και σχεδιάστε αντικείμενα στο καθένα. Αυτά μπορεί να είναι σχήματα, χρώματα, λέξεις ή αριθμοί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σχεδιάσει δύο από κάθε αντικείμενο, ώστε να έχετε ένα ζευγάρι. Απλώστε τα πιάτα με το πρόσωπο προς τα κάτω στο γρασίδι και ζητήστε από τα παιδιά να βρουν το ταίρι τους.

Αυτά κι άλλα πολλά μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας το καλοκαίρι. Το ζητούμενο είναι να αφιερώσετε χρόνο να είστε μαζί τους ώστε να μην περνούν την περισσότερη ώρα μπροστά σε μια οθόνη.

Κάντε το πείραμα με τα παγάκια και το αλάτι

Μην ξεχνάτε ότι τα πειράματα είναι μία δραστηριότητα που κεντρίζει το ενδιαφέρων των απιδιών και παράλληλα έχει οφέλη για την ανάπτυξή τους . Για αυτό το πολύ εύκολο πείραμα θα χρειαστείτε μόνο πέντε υλικά:

  • ένα άδειο ποτήρι γυάλινο
  • παγάκια (τρία με τέσσερα)
  • νερό
  • ένα κομμάτι σπάγκο
  • λίγο αλάτι

Τι να κάνετε:

Βάλτε τα παγάκια στο ποτήρι και προσθέστε λίγο νερό.

Κόψτε ένα κομμάτι σπάγκο, κρατήστε τη μία άκρη και την άλλη βάλτε την μέσα στο ποτήρι, τόσο ώστε να ακουμπήσει τα παγάκια. Τραβήξτε τον σπάγκο απαλά. Τι παρατηρείτε;

Στη συνέχεια βάλτε στο ποτήρι λίγο αλάτι. Ξαναβάλτε τον σπάγκο μέσα κρατώντας τη μία άκρη και με την άλλη να ακουμπάει στα παγάκια με το αλάτι. Κρατήστε τον έτσι για ένα λεπτό και έπειτα τραβήξτε τον απαλά προς τα πάνω. Τι παρατηρείτε αυτή τη φορά;

Το αλάτι θα κάνει τον σπάγκο να κολλήσει στα παγάκια και τραβώντας τον προς τα έξω, θα τραβήξετε και τα παγάκια μαζί.

Πάρτι με τους Burger Project στον Κήπο του Μεγάρου

kipos_burger_project_c_Eftychia-Vlachou__58A2444.jpg

Το Σάββατο 8 Ιουλίου, οι Burger Project επιστρέφουν, ανανεωμένοι και δροσεροί, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε ένα χορταστικό εφ’ όλης της ύλης οικογενειακό πάρτι στον Kήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00 με ένα ξεσηκωτικό DJ Set από το Bobos Family Radio καθώς και ένα περιφερόμενο Bubble & Juggling δρώμενο από τους Kokoika. Η συναυλία θα αρχίσει στις 19:00, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει με ένα DJ Set από τους ίδιους τους μουσικούς του συγκροτήματος.

Δείτε περισσότερα για το event εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved