Καλοκαιρινές δραστηριότητες που αναπτύσσουν τις μαθησιακές δεξιότητες των παιδιών

Ποιος είπε ότι τα παιδιά το καλοκαίρι δεν μπορούν να παίζουν και παράλληλα να μαθαίνουν;

Καλοκαιρινές δραστηριότητες που αναπτύσσουν τις μαθησιακές δεξιότητες των παιδιών

Παίξτε με τα παιδιά το καλοκαίρι διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Bigstock

Το παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθουν τα παιδιά καινούργια πράγματα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξή τους.

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την περίοδο του καλοκαιριού και ειδικά τις διακοπές για να παίξετε μαζί τους στην παραλία, στο βουνό, στο χωριό. Επιλέξτε δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τη μάθηση και τη δημιουργικότητα και, το πιο σημαντικό, είναι διασκεδαστικές για το παιδί σας.

Κυνήγι λέξεων

Αυτή η δραστηριότητα βοηθά το παιδί να αναπτύξει δεξιότητες ανάγνωσης και μέτρησης. Δημιουργήστε μια λίστα λέξεων, γράφοντας κάθε μία από τις λέξεις σε ένα post it. Κρύψτε τα σε διαφορετικά σημεία μέσα στο σπίτι ή στην αυλή. Κάθε φορά που το παιδί σας βρίσκει μια λέξη, ζητήστε του να τις διαβάσει δυνατά κι αν μπορεί να σχηματίσει μια πρόταση ή να πει μια σύντομη ιστορία.

paidi-drastiriotites-savvatokuyriako.jpg

Σκάλα λέξεων

Γράψτε μια λέξη σε κάθε κενό χώρο της σκάλας με κιμωλία και βάλτε το παιδί σας να ξεκινήσει από το κάτω μέρος. Κάθε φορά που ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι, θα πρέπει να επαναλαμβάνει όλες τις λέξεις ή τα γράμματα μέχρι να φτάσει στην κορυφή.

Μετρήστε με …παγωτά

Κάντε τα μαθηματικά πιο διασκεδαστικά ενσωματώνοντας κάτι που αγαπούν τα παιδιά - το παγωτό! Αρχικά, μαζέψτε μικρά πομ πον διαφορετικών χρωμάτων και δημιουργήστε αριθμημένα τρίγωνα από χαρτί. Σχεδιάστε ένα χωνάκι και ζητήστε από το παιδί να στοιβάζει «μπάλες παγωτού» σε κάθε χωνάκι ανάλογα με τον αριθμό του.

Ταξινόμηση χρωμάτων

Εξασκηθείτε στον εντοπισμό και την ταξινόμηση των χρωμάτων ζητώντας από το παιδί σας να ταιριάξει αυτοκόλλητα με διαφορετικά χρώματα. Μπορείτε επίσης να το αλλάξετε χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών και ταξινομώντας τα σύμφωνα με αυτά τα χαρακτηριστικά.

drastiriotites-gia-paidia-(2).jpg

Παιχνίδι μνήμης σε εξωτερικούς χώρους

Εξασκηθείτε στις λέξεις, στα μαθηματικά προβλήματα, στο ταίριασμα και πολλά άλλα με το παιχνίδι μνήμης χάρτινων πιάτων σε εξωτερικό χώρο. Συγκεντρώστε μερικά χάρτινα πιάτα και σχεδιάστε αντικείμενα στο καθένα. Αυτά μπορεί να είναι σχήματα, χρώματα, λέξεις ή αριθμοί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σχεδιάσει δύο από κάθε αντικείμενο, ώστε να έχετε ένα ζευγάρι. Απλώστε τα πιάτα με το πρόσωπο προς τα κάτω στο γρασίδι και ζητήστε από τα παιδιά να βρουν το ταίρι τους.

Αυτά κι άλλα πολλά μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας το καλοκαίρι. Το ζητούμενο είναι να αφιερώσετε χρόνο να είστε μαζί τους ώστε να μην περνούν την περισσότερη ώρα μπροστά σε μια οθόνη.

Με πληροφορίες από το oxfordlearning.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved