Παιχνίδια και δραστηριότητες στο σπίτι για παιδιά 3 ετών

Πώς να απασχολήσετε τα νήπια ηλικίας 3 ετών στο σπίτι.

Παιχνίδια και δραστηριότητες στο σπίτι για παιδιά 3 ετών
Bigstock

Τα πιτσιρίκια μεταξύ ενός και τριών ετών απορροφούν οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους σαν σφουγγάρια.

Και ο καλύτερος τρόπος εκμάθησης δεν είναι άλλος από το παιχνίδι.

Ξεκινούν παίζοντας δίπλα-δίπλα (που ονομάζεται παράλληλο παιχνίδι ) και στη συνέχεια προχωρούν σε πιο διαδραστικές δραστηριότητες.

Το σωστό παιχνίδι μπορεί να ενισχύσει τις γνωστικές, σωματικές και συναισθηματικές δεξιότητες του παιδιού σας, οπότε μη χάνετε την ευκαιρία να παίξετε μαζί τους.

Παιχνίδια για παιδιά 3 ετών

«Ζεστό – κρύο»

Κρύψτε αντικείμενα σε ένα δωμάτιο και ζητήστε από το παιδί να το βρει. Αν πλησιάζει να το βρει αρχίστε να φωνάζετε « ζεστό» αν όχι, πείτε «κρύο». Επειδή είναι πιθανό να απογοητευτεί, μπορείτε να του κρατήσετε το χέρι ενώ κοιτάζει τριγύρω. Αυτό το παιχνίδι θα οξύνει τις συναισθηματικές δεξιότητες του παιδιού σας, θα μάθει την υπομονή, την επιμονή καθώς και θα διαπιστώσει ότι όταν δεν μπορεί να δείτε κάτι, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί.

paidi-kai-paixnidi.jpg

«Ένα για σένα, ένα για μένα»

Αυτό το παιχνίδι διδάσκει στο παιδί να μάθει να μοιράζεται. Τοποθετήστε ένα σωρό αντικείμενα όπως κραγιόνια ή κουμπιά και ζητήστε του να τα μοιράσει μεταξύ σας λέγοντας «Ένα για σένα, ένα για μένα». Για να είναι πιο εύκολο πάρτε ένα μπολ ο καθένας για να βάζετε τα αντικείμενα.

«Κυνήγι οδοκαθαριστών»

Υπάρχει κάτι πιο διασκεδαστικό από ένα κυνήγι οδοκαθαριστών; Στείλτε το νήπιό σας να βρει αντικείμενα μέσα το σπίτι με περιγραφές όπως «βρες μου κάτι στρογγυλό» ή «βρες μου κάτι κόκκινο». Θα μπορούσατε επίσης να του ζητούσατε να επιλέξει ένα σωρό τυχαία αντικείμενα και να το ρωτήσετε: "Ποιο είναι το μπλε;" ή "Ποιο είναι μεγαλύτερο;"

Εκτός από τα παραπάνω ταξίδια υπάρχουν κι άλλες δραστηριότητες για νήπια που θα τα κρατήσουν απασχολημένα και παράλληλα θα τα ψυχαγωγήσουν.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα βρείτε αρκετές ιδέες για το νηπιάκι σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved