Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Ιδέες για κατασκευές, πειράματα και πολλά ακόμα. 

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά. 

Bigstock

Τα σχολεία έκλεισαν και τα παιδιά έχουν ακόμα περισσότερο ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι, ξεκούραση και δημιουργικές δραστηριότητες. Το Σαββατοκύριακο είναι χρόνος για την οικογένεια και όπως κάθε Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις για πράγματα που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί το επόμενο διήμερο.

Φτιάξτε κοχύλια με τη μέθοδο origami

1826df33-koxulia-methodos-origami.jpg

Οι κατασκευές origami ξέρουμε ότι είναι από τις αγαπημένες σας και σίγουρα θα λατρέψετε και αυτές με τα κοχύλια. Στο άρθρο μας εδώ μπορείτε να δείτε τρόπους να φτιάξετε κοχύλια σε διάφορα χρώματα και σχέδια χρησιμοποιώντας απλά ένα κομμάτι χαρτί.

Στο σημείο αυτό να σας θυμίσουμε ότι η λέξη «origami» προέρχεται από τις δύο λέξεις «όρι» και «κάμι» που σημαίνει δίπλωμα χαρτιού. Σε αυτού του είδους κατασκευές απαγορεύεται το κόψιμο με ψαλίδι και το όποιο σχέδιο γίνεται μέσα από το κατάλληλο δίπλωμα.

Φτιάξτε πολύχρωμους ανεμόμυλους για τις γλάστρες σας

07d25c8c-xartinos-anemomulos-kataskeui.jpg

Οι ανεμόμυλοι χρησιμοποιούνται στην καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού και συχνά γίνονται παιχνίδι για τα παιδιά που ανακαλύπτουν την επίδραση του ανέμου στην κίνηση του μύλου. Αυτό το καλοκαίρι μπορείτε να φτιάξετε τους δικούς ανεμόμυλους χρησιμοποιώντας απλά υλικά και να τους διακοσμήσετε στις γλάστρες σας.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε και βίντεο με την εκτέλεση βήμα-βήμα.

Παιχνίδια στην άμμο

93260c53-paixnidi-me-ammo.jpg

Το παιχνίδι με την άμμο έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών. Μεταξύ αυτών; Ενισχύει τη δημιουργικότητα των παιδιών, τις κινητικές τους δεξιότητες, και τα βοηθάει στην εκμάθηση αριθμών κτλ. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα οφέλη και τον τρόπο για να φτιάξετε τη δική σας άμμο στο σπίτι.

Κάντε το πείραμα με το ζεστό νερό και τις κηρομπογιές

bba0b432-peirama-me-kirompogies.jpg

Τα πειράματα είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά και κάμποσα από αυτά μπορείτε να τα κάνετε με υλικά απλά που ήδη έχετε στο σπίτι. Για αυτό το διήμερο σας προτείνουμε το πείραμα με τις κηρομπογιές και το ζεστό νερό. Ειναι εύκολο και θα ενθουσιάσει τα μικρά σας. Δείτε αναλυτικά υλικά και διαδικασία εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved