Παιχνίδι με άμμο: Τα οφέλη για τα παιδιά και πώς να φτιάξετε άμμο στο σπίτι

Φτιάξτε άμμο στο σπίτι για να παίζουν τα παιδιά με δύο μόνο υλικά.

Παιχνίδι με άμμο: Τα οφέλη για τα παιδιά και πώς να φτιάξετε άμμο στο σπίτι

Το παιχνίδι με την άμμο έχει πολλά οφέλη για το παιδί.

Bigstock

Μέσα απο το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν και παράλληλα αναπτύσσουν βασικές δεξιότητές τους.

Το παιχνίδι με την άμμο έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά και πολλοί εκπαιδευτικοί το εντάσσουν στη ρουτίνα δραστηριοτήτων στον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο.

Παιχνίδι με άμμο – Τα οφέλη

Δημιουργικότητα

Στην άμμο τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν σχέδια, να χτίσουν πύργους και γενικά να την αξιοποιήσουν για να φτιάξουν από το μηδέν οτιδήποτε τους έρχεται στο μυαλό. Είναι μία δραστηριότητα που απαιτεί να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και τους δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας.

Πείραμα για την πυκνότητα

Για να μπορεί το παιδί να αξιοποιήσει την άμμο ώστε να χτίσει σπιτάκια ή να φτιάξει άλλες κατασκευές, θα πρέπει να την ανακατέψει με νερό. Είναι μία πρώτη επαφή με τη φυσική και ένας τρόπος να εξοικειωθούν και να αντιληφθούν την έννοια της πυκνότητας.

Αντίληψη και εκμάθηση αριθμών

Η άμμος ενδείκνυται για δημιουργικές δραστηριότητες. Τα παιδιά μπορούν με τα χέρια τους να φτιάξουν καστράκια, σπιτάκια και άλλα αντικείμενα. Όταν φτιάχνουν περισσότερα από ένα θα είναι σε θέση να τα απαριθμούν εξασκώντας έτσι τις δεξιότητές τους στην αριθμητική.

Εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες

Παίζοντας με την άμμο τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Χρησιμοποιούν τα χέρια τους, τα δάχτυλά τους, δυναμώνουν τους μύες και αποκτούν καλύτερο έλεγχο των άκρων τους με τα οποία αργότερα θα πρέπει να μάθουν να κρατούν το στυλό.

Πώς να φτιάξετε άμμο στο σπίτι

Το καλοκαίρι το παιδί μπορεί να παίξει με την άμμο στην παραλία ή στο πάρκο της γειτονιάς. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε άμμο και στο σπίτι χρησιμοποιώντας μόνο δύο υλικά. Είναι η λεγόμενη moon sand και ιδού ο τρόπος να τη φτιάξετε.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • ¼ φλιτζάνι baby oil

Τι πρέπει να κάνετε:

Ανακατέψτε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να ανακατευτούν καλά τα δύο υλικά. Όταν πιάνετε μία ποσότητα με τα χέρια σας θα πρέπει να μπορεί να γίνει συμπαγής με λίγη πίεση.

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved