Slime με άμμο: Πώς θα το φτιάξετε

Καλοκαιρινό slime που μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας.

Slime με άμμο: Πώς θα το φτιάξετε

Συνταγή για slime με άμμο.

Bigstock

Οι γλίτσες ή slimes όπως είναι γνωστά αλλιώς, έχουν ιστορία δεκαετιών. Είχαν, έχουν και θα έχουν τόσο ζήτηση που στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε άπειρες συνταγές για να φτιάξετε τα δικά σας slimes με υλικά που έχετε στο σπίτι.

Εδώ στο Mothersblog.gr σας έχουμε δείξει κάμποσες ιδέες και συνταγές για slimeς με βόρακα, χωρίς βορακά, με κορν φλάουρ, ιριδίζουσα κόλλα κ.α.. Μίας και το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, ήρθε η ώρα να δούμε και τη συνταγή για slime με άμμο, καλοκαιρινό και εντυπωσιακό.

Για να φτιάξετε το slime με την άμμο θα χρειαστείτε:

  • ½ φλιτζάνι λευκή υγρή κόλλα
  • ½ φλιτζάνι υγρό άμυλο*
  • 1 φλιτζάνι άμμο
  • ξυλάκια παγωτό

Τι πρέπει να κάνετε:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε την κόλλα με το υγρό άμυλο πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέστε την άμμο και ανακατέψτε ξανά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

slime-ammos-(1).jpg

Πηγή φωτογραφίας: kiwico.com

Αφήστε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για δέκα περίπου λεπτά και μετά δώστε στο παιδί για να παίξει.

slime-ammos-(2).jpg

Πηγή φωτογραφίας: kiwico.com

*Πώς θα φτιάξετε το υγρό άμυλο:

  1. Βάλτε σε μία κατσαρόλα 3,5 φλιτζάνι νερό να βράσει.
  2. Σε μία φλιτζάνι ανακατέψτε 1 φλιτζάνι νερό και 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού. Ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού στο νερό καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει κρεμώδες.
  3. Μόλις βράσει το νερό στην κατσαρόλα, προσθέστε μέσα το μείγμα με το άμυλο καλαμποκιού, και ανακατέψτε ξανά. Εάν θέλετε προσθέστε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Αφήστε το κρυώσει και προσθέστε το μείγμα σε ένα άδειο δοχείο.

Πηγή συνταγής: kiwico.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved