Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Μαμά και κόρη παίζουν στον καναπέ του σπιτιού.

Bigstock

Ιδέες για χειροτεχνίες, δραστηριότητες και πολλά ακόμα.

Οι πασχαλινές διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και από Δευτέρα, τα παιδιά θα επιστρέψουν στα θρανία και στην καθημερινή τους ρουτίνα. Τι μπορείτε να κάνετε μέχρι τότε;

Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Κάντε χειροτεχνίες

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία all-time-classic δραστηριότητα που διασκεδάζει και ενθουσιάζει τα παιδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας, όπως για παράδειγμα ξύλινα μανταλάκια. Εδώ μπορείτε να δείτε τις αναλυτικές οδηγίες να φτιάξετε κοτοπουλάκια χρησιμοποιώντας μανταλάκια και χαρτόνι.

Δοκιμάστε πειράματα

Έχετε κι εσείς έναν μικρό επιστήμονα στο σπίτι που θέλει συνεχώς να εξερευνά και να παρατηρεί; Τα πειράματα είναι μία δραστηριότητα που βοηθά τα παιδιά να δουλέψουν την παρατηρητικότητά τους, να εξασκήσουν τις κινητικές τους δραστηριότητες και να βιώσουν την χαρά της ανακάλυψης. Εδώ μπορείτε να δείτε δύο πειράματα εύκολα, κατάλληλα και για παιδιά μικρότερων ηλικιών. Για το πρώτο θα χρειαστείτε χρώμα ζαχαροπλαστικής και για το δεύτερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λαμπάδες που ξέμειναν από το Πάσχα.

Ζωγραφίστε λουλούδια

Με tricks και τεχνικές μπορείτε να κάνετε τη ζωγραφική μία ακόμα πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. Μίας και βρισκόμαστε στα μέσα της άνοιξης, εδώ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο για το πώς να φτιάξετε όμορφα λουλούδια που μοιάζουν σαν αληθινά χρησιμοποιώντας ένα μπαλόνι.

Φτιάξτε energy balls για να ξεκινήσετε την εβδομάδα γεμάτη ενέργεια

Για τα παιδιά η μαγειρική είναι μία δημιουργική δραστηριότητα. Τους αρέσει να μπαίνουν στην κουζίνα και να παίζουν με τα διάφορα υλικά, να πλάθουν και να βοηθούν όπως μπορούν τη μαμά ή τον μπαμπά που μαγειρεύει.

Μίας και η εβδομάδα αυτή είναι η εβδομάδα επιστροφής στην καθημερινότητα και την ρουτίνα, σας προτείνουμε να φτιάξετε με τα παιδιά μπουκίτσες ενέργειας που είναι ένα χορταστικό και νόστιμο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. Εδώ αναλυτικά η συνταγή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved