Ζωγραφική για παιδιά: Σχεδιάστε λουλούδια με τη βοήθεια ενός μπαλονιού

Μία ανοιξιάτικη δραστηριότητα για παιδιά πριν επιστρέψουν στα θρανία.

Ζωγραφική για παιδιά: Σχεδιάστε λουλούδια με τη βοήθεια ενός μπαλονιού

Φτιάξτε λουλούδια χρησιμοποιώντας ένα μπαλόνι και μερικά ακόμα υλικά.

Youtube / Designer Gemma77

Οι πασχαλινές διακοπές για τα παιδιά συνεχίζονται για λίγες ακόμα μέρες. Βόλτες, παιχνίδια στο σπίτι ή και εκτός έχουν την τιμητική τους και από τις δραστηριότητες που σίγουρα θα σας περάσουν από το μυαλό για να απασχολήσετε τα μικρά σας είναι η ζωγραφική.

Γιατί, όμως, να μην το πάτε ένα βήμα παρακάτω; Υπάρχουν τεχνικές και tricks που θα κάνουν την ώρα της ζωγραφικής ακόμα πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα και τις δημιουργίες σας πρωτότυπες και εντυπωσιακές.

Ένα τέτοιο trick μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. Μίας και βρισκόμαστε στα μέσα της άνοιξης και τα πολύχρωμα λουλούδια αποτελούν πάντα την εποχή αυτή πηγή έμπνευσης, βρήκαμε τον τρόπο να ζωγραφίσετε όμορφα και ρεαλιστικά λουλούδια με ακρυλικά χρώματα. Ποιο είναι το μυστικό; Ένα μπαλόνι.

Θα χρειαστείτε:

  • καμβά ή κόλλα χαρτί
  • ακρυλικά χρώματα
  • 1 μπαλόνι
  • 1 λαστιχάκι
  • 1 μπίλια

Τι να κάνετε:

Βήμα πρώτο. Γυρίστε την εσωτερική πλευρά του μπαλονιού από έξω. Στη συνέχεια βάλτε μέσα τη μπίλια από το στόμιο του μπαλονιού.

Πιάστε με τη μπίλια με το μπαλόνι και δέστε την με ένα λαστιχάκι στο κάτω μέρος του μπαλονιού όπως θα δείτε και στο βίντεο.

Ξαναγυρίστε την εξωτερική πλευρά του μπαλονιού απ’ έξω και φουσκώστε λίγο το μπαλόνι. Δέστε το στόμιο όπως κάνετε συνήθως.

Βάλτε σε μία επιφάνεια λίγη από το χρώμα που θέλετε και πάρτε μία μικρή ποσότητα με το κάτω μέρος του μπαλονιού. Το μπαλόνι ουσιαστικά θα λειτουργήσει σαν πινέλο για τις δημιουργίες σας.

Ακουμπήστε το κάτω μέρος στο χαρτί ή τον καμβά και θα δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά λουλούδια.

Δείτε το βίντεο παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved