Ανοιξιάτικες δραστηριότητες που θα ανθίσουν την ευτυχία στην οικογένειά σας

Κρατήστε το απλό, διασκεδαστικό και οικονομικό με αυτές τις δημιουργικές δραστηριότητες.

Ανοιξιάτικες δραστηριότητες που θα ανθίσουν την ευτυχία στην οικογένειά σας

Μπαμπάς κρατά στην αγκαλιά του την μικρή του κόρη και της δείχνει μια κόκκινη πασχαλίτσα.

Bigstock

Οι ανοιξιάτικες δραστηριότητες έχουν να κάνουν με τον διασκεδαστικό και ποιοτικό χρόνο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Πείτε αντίο στην ψύχρα του χειμώνα και καλωσορίστε την άνοιξη με δημιουργικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να περάσετε χρόνο όλοι μαζί. Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα θα σας χαλαρώσει και θα σας φέρει ακόμη πιο κοντά.

Επιπλέον, αν δεν έχετε σκοπό να κάνετε κάποιο ταξιδάκι, τότε βρείτε νέους τρόπους για να κάνετε πράγματα με τα παιδιά σας ώστε να ξεσκάσετε λίγο. Δεν χρειάζεται να σπάσετε τον κουμπαρά σας για να περάσετε όμορφα. Μια βόλτα στη φύση ή μια μέρα σπα είναι ό,τι πρέπει. Όπως κι αν αποφασίσετε να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας ένα μόνο είναι σίγουρο, ότι θα «ανθίσετε» σαν οικογένεια και θα δεθείτε ακόμη πιο πολύ.

8 διασκεδαστικές ανοιξιάτικες δραστηριότητες

1. Οργανώστε μια μέρα σπα

https://www.instagram.com/p/CqBJW33JfE5

Μια μέρα σπα στο σπίτι, σημαίνει χαλάρωση για όλους. Αγοράστε μάσκες προσώπου, eye paches ή ανακατέψτε υλικά για να φτιάξετε τη δική σας μάσκα (και kids friendly) προσώπου. Βάλτε σε λεκανίτσες αλάτι και ζεστό νερό και ξεκουράστε τα πόδια σας. Μετά από ένα καλό μούλιασμα, τρίψτε τα πόδια σας και βάψτε τα (πρόταση για μαμάδες και κόρες 😉)

2. Picnic στο πάρκο της γειτονιάς

https://www.instagram.com/p/Cp6qiUBoAtv

Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να φτιάχνει, αφιερώστε ένα απόγευμα και βγείτε με τα παιδιά σας έξω. Πηγαίνετε σε κάποιο πάρκο, κάντε picnic και φάτε λαχταριστά σαντουιτσάκια που φτιάξατε πιο πριν στο σπίτι. Μάλιστα τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν τα υλικά που θα βάλουν στα δικά τους σαντουιτσάκια. Υπάρχουν πολλά πάρκα που μπορείτε να επισκεφθείτε. Δείτε εδώ τη λίστα μας.

3. Βowling στο μπαλκόνι, την αυλή ή τον κήπο

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ειδικές κορίνες και μπάλα για να παίξετε bowling, μερικά πλαστικά μπουκάλια ή τενεκεδάκια από αναψυκτικά αρκούν. Όσο για μπάλα; Ένα μπαλάκι του τένις αρκεί. Από τη στιγμή που θα παίξετε όλοι μαζί τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν και θα είναι και εκείνα που θα σημειώνουν τους πόντους.

4. Σπιτική βιβλιοθήκη

https://www.instagram.com/p/Co_zqllsZsE

Ρίξτε μια ματιά στη βιβλιοθήκη του σπιτιού σας και διαλέξτε ο καθένας από ένα διαφορετικό βιβλίο. Αφιερώστε μία ώρα και διαβάστε όλοι μαζί.

5. Περίπατος στη φύση

Ο καλός καιρός και ο καθαρός ουρανός είναι ο τέλειος συνδυασμός για να κάνετε μια περιπετειώδη εξερεύνηση. Η Πάρνηθα και η Λίμνη Μπελέτσι είναι ό,τι πρέπει. Ζητήστε από τα παιδιά σας να κόψουν και να μαζέψουν αγριολούλουδα ή όταν γυρίσετε σπίτι να ζωγραφίσουν κάτι που είδαν και τα εντυπωσίασε.

6. Χρωματίστε λουλούδια

https://www.instagram.com/p/Bz9PFjVlDjr

Να μια υπέροχη ιδέα που σίγουρα δεν την έχετε δει πουθενά αλλού. Να χρωματίσετε λουλούδια. Για να το κάνετε αυτό θα χρειαστείτε οποιοδήποτε λευκό λουλούδι και χρώματα ζαχαροπλαστικής. Είναι ένα από τα πιο διασκεαστικά ανοιξιάτικα πειράματα που θα ξετρελάνουν τα παιδιά. Γεμίστε μερικά πλαστικά ποτήρια με νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε τα λουλούδια μέσα (από την πλευρά του κοτσανιού) και παρατηρήστε τα μέρα με τη μέρα πώς θα αλλάζουν χρώμα.

7. Πετάξτε αετό

Ποιος είπε ότι οι χαρταετοί πετούν στον ουρανό μόνο την Καθαρά Δευτέρα; Πετάξτε αετό μία οποιαδήποτε άλλη μέρα που θα έχει καλό καιρό και λίγο αεράκι για να σηκωθεί ο χαρταετός σας ψηλά.

8. Φτιάξτε πεταλούδες από φίλτρα καφέ

https://www.instagram.com/p/CNSt0aHFuZw

Μαζί με τα παιδιά σας πάρτε φίλτρα καφέ και ζωγραφίστε επάνω τους πολύχρωμα σχέδια. Μόλις τελειώσετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό. Μόλις είναι έτοιμα, αφήστε τα να στεγνώσουν καλά και έπειτα πιάστε τα με ένα μανταλάκι δίνοντάς τους το σχήμα πεταλούδας ή με ένα καθαριστικό πίπας (για χειροτεχνίες).

με πληροφορίες από το mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved