Όταν η μαμά νυστάζει - Δραστηριότητες για παιδιά που δεν κοιμούνται το μεσημέρι

Τι μπορεί να κάνει ένα παιδί που αρνείται να κοιμηθεί το μεσημέρι.

Όταν η μαμά νυστάζει - Δραστηριότητες για παιδιά που δεν κοιμούνται το μεσημέρι
Bigstock

Μπορεί εσείς να έχετε βάλει το μικρό σας στο δωμάτιό του για να πάρει έναν μεσημεριανό υπνάκο για λίγο, όμως μιλάει και να τραγουδάει. Αυτό συμβαίνει όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό και αρχίζετε να νιώθετε ότι ήρθε επιτέλους η μέρα που φοβόσασταν: Ήρθε η ώρα να πείτε αντίο στον μεσημεριανό υπνάκο. Και τώρα τι γίνεται;

Μην αγχώνεστε, υπάρχει τρόπος να ξεκουραστείτε και εσείς και το μικρό σας. Μπορεί εσείς να θέλετε να κοιμηθείτε λίγο και το παιδί σας όχι όμως εξακολουθεί να χρειάζεται ανάπαυση μέσα στην ημέρα. Πώς όμως θα ξεκουραστεί το παιδί αν δεν κοιμάται; Μα φυσικά με την ώρα ησυχίας!

Γιατί η ώρα ησυχίας είναι σημαντική

Ακόμα κι αν το παιδί σας δεν κοιμάται πλέον, είναι σημαντικό ξεκουράζεται και να κάνει ησυχία κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Αυτό δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ξεκουράσουν το σώμα και το μυαλό τους και μπορεί να αποτρέψει την γκρίνια που μπορεί να προκληθεί από την πολλή κούραση», λέει ο Δρ Alexander.

Μπορεί να φαντάζεστε την ώρα της ησυχίας ως μια ώρα που το παιδί σας είναι ξαπλωμένο στο κρεβάτι του και διαβάζει ένα βιβλίο ή παίζει με ένα αγαπημένο του λούτρινο παιχνίδι. Αλλά η ώρα της ησυχίας δεν χρειάζεται απαραίτητα να μοιάζει έτσι.

Υπάρχουν δραστηριότητες που προάγουν την ξεκούραση και τα βοηθά να ηρεμήσουν, κάνοντας ησυχία και φυσικά κάνοντας κάτι ενδιαφέρον και συνάμα χαλαρωτικό.

Audiobooks

Τα ηχητικά παραμύθια και ιστορίες είναι χαλαρωτικές και διασκεδαστικές. Είναι μια καλή εναλλακτική, ειδικά αν δεν θέλετε τα παιδιά σας να περάσουν χρόνο μπροστά από μια οθόνη.

Ζωγραφική

Εκτυπώστε αγαπημένες χρωμοσελίδες ή αγοράστε βιβλία με σχέδια που τα παιδιά μπορούν να γεμίσουν με χρώματα.

Τουβλάκια

Υπάρχουν πολλά και διάφορα τουβλάκια στο εμπόριο. Ξύλινα, πολύχρωμα, από σιλικόνη, μαγνητικά. Ζητήστε τους να φτιάξουν το πιο μεγάλο κάστρο, μέχρι να ξυπνήσει η μαμά...

Παζλ

Όλοι το ξέρουν αυτό. Τα παζλ μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα.

με πληροφορίες από το verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved