Κατασκευές για παιδιά: Φτιάξτε ένα ξυλόφωνο με ξυλομπογιές

Με ξυλομπογιές και μερικά ακόμα υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο ξυλόφωνο.

Κατασκευές για παιδιά: Φτιάξτε ένα ξυλόφωνο με ξυλομπογιές

Η ενασχόληση με τη μουσική έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά. Μεταξύ αυτών η ενίσχυση της μνήμης, η έκφραση συναισθημάτων και η ενίσχυση της εγκεφαλικής ανάπτυξης.

Η μουσική μπορει αν ενταχθεί στη ζωή του παιδιού είτε μαθαίνοντας κάποιο μουσικό όργανο, είτε απλώς ακούγοντας τραγούδια και ορχηστρικά κομμάτια. Ένας ακόμα τρόπος είναι φτιάχνοντας αυτοσχέδια μουσικά όργανα στο σπίτι με υλικά που ήδη έχετε.

Ξυλόφωνο με ξυλομπογιές

Από τα πιο εύκολα αυτοσχέδια όργανα που μπορείτε να φτιάξετε είναι το ξυλόφωνο. Μάλιστα θα χρειαστείτε ελάχιστα υλικά όπως ξυλομπογιές και χαρτόνι.

Την ιδέα βρήκαμε σε ένα βίντεο του μπαμπά Surgei ο οποίος έχει δημιουργήσει το The Dad Lab, ένα κανάλι στο YouTube με προτάσεις για δραστηριότητες, πειράματα και κατασκευές που δοκιμάζει και ο ίδιος με τους δύο γιους του.

Τι θα χρειαστείτε για το αυτοσχέδιο ξυλόφωνο:

  • χαρτόνι
  • κοπίδι
  • χάρακα
  • 7 ξυλομπογιές
  • 2 καλαμάκια
  • 2 μπίλιες

Τι πρέπει να κάνετε:

Κόψτε τα κομμάτια που θα χρειαστείτε από το χαρτόνι όπως βλέπετε στο παρακάτω βίντεο. Στη συνέχεια προσθέστε τις ξυλομπογιές αφού πρώτα τις έχετε ξύσει τόσο ώστε το ύψος τους να είναι κλιμακωτό (βλ βίντεο). Τέλος, φτιάξτε τα ξυλάκια με τα καλαμάκια και τις μπίλιες.

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved