Καλοκαιρινές χειροτεχνίες για παιδιά: Φτιάξτε καβουράκια με χαρτόνι

Μία εύκολη και καλοκαιρινή κατασκευή για τα μικρά σας.

Καλοκαιρινές χειροτεχνίες για παιδιά: Φτιάξτε καβουράκια με χαρτόνι
craftprojectideas.com

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι από τις δημιουργικές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά στο σπίτι, τώρα που δεν έχουν σχολεία και ο ελεύθερές τους χρόνος είναι περισσότερος.

Μετά τα σκατζοχοιράκια από κόκκους καφέ, τους μονόκερους από ρολό και τα χαριτωμένα κροκοδειλάκια, σήμερα θα σας δείξουμε άλλη μία κατασκευή που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά, εύκολη και άκρως καλοκαιρινή: καβουράκι από χαρτόνι.

Λίγα λόγια για τα καβούρια...

Ο κάβουρας ανήκει στην οικογένεια Καρκινίδες και ζει κυρίως στη θάλασσα. Το σώμα του καλύπτεται από έναν σκληρό εξωσκελετό, με πολυγωνικό ή στρογγυλό σχήμα και είναι εξοπλισμένο με ένα ζευγάρι δαγκάνες.

Υπάρχουν πάνω από 6.793 είδη καβουριών και ζουν σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου. Όλα τα θαλασσινά είδη είναι βαθύβια, ζουν δηλαδή σε βυθούς, ανάλογα και με το είδος τους. Υπάρχουν ωστόσο και κάβουρες που ζουν στην ξηρά, ιδίως σε τροπικές περιοχές.

Το μέγεθός τους διαφέρει. Ο πιο μικρός είναι ο κάβουρας-μπιζέλι, του οποίου το πλάτος είναι μόλις λίγα χιλιοστά και ο πιο μεγάλος ο κάβουρας-αράχνη της Ιαπωνίας, ο οποίος έχει μήκος μέχρι 4 μέτρα με τα πόδια ανοικτά!

Τα καβούρια είναι παμφάγα ζώα. Κάποια είδη τρώνε μόνο φύκια, ενώ άλλα μαλάκια, σκουλήκια, άλλα αρθρόποδα, βακτήρια, μύκητες και αυγά μικρών ζώων. Τέλος, τα καβούρια είναι γνωστά και για το ιδιαίτερο περπάτημά τους, καθώς περπατούν στα πλάγια.

Πώς θα φτιάξετε τα καβουράκια από χαρτόνι

Για τη χειροτεχνία με τα καβουράκια θα χρειαστείτε:

  • κόκκινο ή πορτοκαλί χαρτόνι
  • ψαλίδι
  • κόλλα
  • κόκκινα fuzzy sticks
  • αυτοκόλλητα ματάκια (wiggly eyes)

Η διαδικασία:

Βήμα 1ο:

Σχεδιάστε στο χαρτόνι ένα ημικύκλιο και κόψτε το προσεκτικά με το ψαλίδι.

kavourakia xeirotexnia 1

Βήμα 2ο:

Κόψτε ένα fuzzy stick σε οκτώ ίσα κομμάτια.

kavourakia xeirotexnia 2

Βήμα 3ο:

Κολλήστε τα στο χαρτόνι με υγρή κόλλα, όπως στην παρακάτω φωτογραφία, δηλαδή τρία από τη μία πλευρά, τρία από την άλλη και δυο στο πάνω μέρος.

kavourakia xeirotexnia 3

Βήμα 4ο:

Κολλήστε τα αυτοκόλλητα ματάκια στα δύο sitcks που είναι στο πάνω μέρος, σχεδιάστε με έναν μαύρο μαρκαδόρο το στόμα και το καβουράκια σας είναι έτοιμο.

kavourakia xeirotexnia 4

Το χαρτόνι που έχει περισσέψει είναι αρκετό, συνεπώς μπορείτε να φτιάξετε μία ολόκληρη οικογένεια από καβουράκια.

Πηγή: craftprojectideas.com / πληροφορίες για τους κάβουρες από το wikipedia.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved