Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Κατασκευές για τη γιορτή του Πατέρα, πειράματα, μαγειρικές και μικρές εξορμήσεις.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Όπως κάθε Παρασκευή παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει προτάσεις για δραστηριότητες εντός κι εκτός σπιτιού που μπορείτε να απολαύσετε οικογενειακώς και να περάσετε δημιουργικό χρόνο όλοι μαζί.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως, δεν είναι σαν τα άλλα. Την Κυριακή είναι η Γιορτή του Πατέρα και μίας και οι μπαμπάδες έχουν την τιμητική τους, στις προτάσεις μας έχουμε συμπεριλάβει και ιδέες για πρωτότυπες κατασκευές και άλλες δραστηριότητες για να κάνετε την ημέρα αυτή ξεχωριστή.

Φτιάξτε χειροποίητες κάρτες για τη Γιορτή του Πατέρα

Τι πιο όμορφο για τους μπαμπάδες που γιορτάζουν από το να λάβουν από τα παιδιά τους ένα χειροποίητο δώρο; Μία αυτοσχέδια κάρτα με ευχές και μηνύματα αγάπης είναι μία all-time-classic επιλογή και παρακάτω μπορείτε να δείτε βήμα-βήμα πώς θα φτιάξετε κι εσείς τη δική σας. Θα χρειαστείτε ελάχιστα και απλά υλικά όπως χρωματιστά χαρτιά, ψαλίδι, κόλλα, μαρκαδόρους.



Μαγειρέψτε παρέα

Για τα παιδιά η μαγειρική είναι διασκέδαση. Το μέτρημα και το ανακάτεμα των υλικών, το πλάσιμο εάν φτιάξετε κουλουράκια και η διακόσμηση του φαγητού είναι μία διασκεδαστική και άκρως δημιουργική εμπειρία, η οποία θα σας κοστίσει μόνο λίγο χρόνο, άντε και ελάχιστα χρήματα εάν δεν έχετε ήδη τα υλικά στο σπίτι.

Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα ιδιαίτερο κέικ για τον μπαμπά της οικογένειας με μόλις τρία υλικά.



Διασκέδαση και ψυχαγωγία στο Kids Dream Festival

KidsDreamFestival

Ήδη από σήμερα έχετε τη δυνατότητα να περάσετε με τα παιδιά ένα τριήμερο χαράς, διασκέδασης, δημιουργίας και τέχνης στο χώρο του Άλσος Στρατού, όπου πραγματοποιείται το Kids Dream Festival. Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ δράσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, αφηγήσεις παραμυθιών, προβολές ταινιών και βιωματικό παιχνίδι θα γεμίσουν το Σαββατοκύριακό σας με όμορφες στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

Κάντε πειράματα

peirama statikou ilelktrismou

Πηγή φωτογραφίς: YouTube / The Dad Lab

Δύο πειράματα από εμάς σήμερα, ένα με αφρό ξυρίσματος και ένα ακόμα με νερό, μολύβι και μπαλόνι. Και αυτό γιατί ξέρουμε και ξέρετε πόσο αγαπούν και ενθουσιάζονται τα παιδιά με αυτή τη δραστηριότητα η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν, να παίξουν και να εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Δείτε το πείραμα με τον αφρό ξυρίσματος εδώ και το πείραμα στατικού ηλεκτρισμού με το νερό, το μολύβι και το μπαλόνι εδώ.

Ζωγραφίστε χρησιμοποιώντας πρωτότυπες τεχνικές

zografiki gia paidia

Πιο δημιουργική και εκφραστική δραστηριότητα από την ζωγραφική δεν υπάρχει. Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να ανακαλύψετε νέες τεχνικές που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Δείτε τις εδώ.

Μπάνιο στη θάλασσα εντός Αττικής

paralies gia paidia

Και αυτό το διήμερο οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές. απολαύσετε τις πρώτες σας βουτιές σε παραλίες με άπλετο χώρο, αμμουδιά, καθαρά νερά και φυσικά σκιά. Ιδού:

  • Θυμάρι
  • Χάρακας
  • Ψάθα
  • Κακιά θάλασσα
  • Αλεποχώρι
  • Άγιος Νικόλαος
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved