Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Κατασκευές, πειράματα, δραστηριότητες και πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και ακολουθούν δύο μέρες ξεκούρασης, χαλάρωσης και ποιοτικού χρόνου με την οικογένεια. Τι μπορείτε να κάνετε; Όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες με τα παιδιά. Ιδού:

Καλοκαιρινές δραστηριότητες Μοντεσσόρι για παιδιά

montessorianes drastiriotites

Πηγή: Photo by Jeremiah Lawrence on Unsplash

Οι πρακτικές της Μαρίας Μοντεσσόρι τονίζουν την σημασία της ρουτίνας και τα τελετουργικά κάθε οικογένειας καθώς προσφέρουν στο παιδί όχι μόνο την σταθερότητα που έχει ανάγκη, αλλά και την αίσθηση του σκοπού, ότι έχουν δηλαδή κάτι να κάνουν. Επίσης, υπάρχουν δραστηριότητες που βασίζονται σε αυτήν την μέθοδο διαπαιδαγώγησης και τις οποίες μπορείτε να κάνετε εύκολα στο σπίτι ή και εκτός. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

Παίξτε με σαπουνόφουσκες

sapounofouskes paidia

Τα παιδιά λατρεύουν τις σαπουνόφουσκες και μπορείτε να φτιάξετε και τις δικές και μάλιστα χωρίς να σκάνε. Στο άρθρο μας εδώ, μπορείτε να διαβάσετε για τα οφέλη που έχουν οι σαπουνόφουσκες στα παιδιά και τρόπους να φτιάξετε τις δικές σας.

Φτιάξτε τουλίπες με νήματα και ξυλάκια παγωτού

kataskeui me toulipes

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία δραστηριότητα που λατρεύουν τα παιδιά και επιπλέον, έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξή τους. Φτιάχνοντας κατασκευές τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας και μαθαίνουν να εκφράζονται. Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να φτιάξετε όμορφες τουλίπες από ξυλάκια παγωτού και πολύχρωμα νήματα. Δείτε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Κάντε κι εσείς το πείραμα με τη ζάχαρη και το χρωματισμένο νερό

kuvous zaxaris peirama

Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο και εντυπωσιακό πείραμα με λίγα υλικά; Κάντε το πείραμα με τη ζάχαρη και το χρωματισμένο νερό! Δείτε αναλυτικά τι θα χρειαστείτε και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα


https://www.instagram.com/p/CBS7bF9lbAm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μαγειρεύοντας μαζί με το παιδί θα έχετε τη δυνατότητα να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί και το παιδί θα εξοικειωθεί με τρόφιμα και υλικά, ενώ παράλληλα θα εξασκεί τις κινητικές του δεξιότητες. Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να φτιάξετε καλοκαιρινά και άκρως λαχταριστά muffin με κεράσια.

Θα χρειαστείτε:

  • ¼ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¼ φλιτζάνι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ¼ φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας κεράσια φρέσκα ή κατεψυγμένα.

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved