Μαγειρεύουμε παίζοντας: Σπιτικά κριτσίνια με τέσσερα υλικά (vid)

  • Φτιάξτε με τα παιδιά σπιτικά κριτσίνια, τραγανά και πεντανόστιμα.
  • Τα υλικά και η διαδικασία βήμα-βήμα.
Μαγειρεύουμε παίζοντας: Σπιτικά κριτσίνια με τέσσερα υλικά (vid)

Η μαγειρική είναι από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά και να περάσετε τον χρονο σας διασκεδάζοντας και δημιουργώντας. Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν με κατσαρολικά, να αναμειγνύουν υλικά και να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην κουζίνα. Όταν δε η συνταγή απαιτεί την παρασκευή ζυμαριού, είναι η καλύτερή τους. Η ζύμη στα μάτια τους είναι πλαστελίνη με την οποία μπορούν να φτιάξουν κάθε λογής σχέδια πριν τα ψήσουν.

Μία πολύ εύκολη συνταγή με ζυμάρι μπορείτε να δειτε και παρακάτω. Εκτός από κουλουράκια, μπισκότα και κέικ, μπορείτε να φτιάξετε και τα δικά σας σπιτκά κριτσίνια και μάλιστα χωρίς να παιδευτείτε καθόλου.

sousamenia kritsinia gia paidia

Κριτσίνια με τέσσερα υλικά

Θα χρειαστείτε:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι και δύο κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, τις δύο κουταλιές της σούπας νερό, την ξερή μαγιά, το αλάτι και ανακατέψτε με μία ξύλινα κουτάλα ή σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο νερό και ανακατέψτε ξανά. Εάν η ζύμη είναι πολύ σκληρή και τα υλικά δεν ομογενοποιούνται σωστά, προσθέστε λίγο νερό ακόμα.

Ζυμώστε καλά με τα χέρια για 8 με 10 λεπτά. Κάντε τη ζύμη μία μπάλα και βάλτε την ξανά στο μπολ. Σκεπάστε το με μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μίαμιση ώρα σε θερμό περιβάλλον.

Έπειτά δημιουργήστε με τη ζύμη έν χοντρό καρβέλι και κόψτε το σε περίπου 20 ισόποσσα κομμάτια. Το κάθε ένα από αυτά θα το ανοίξετε με τα χέρια ώστε να γίνει το κριτσίνι. Βάλτα τα κριτίσινια στο ταψί, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε από πάνω, είτε αυτό είναι τυρί, είτε σουσάμι, είτε παπαρουνόσπορο. Αλλείψτε με λίγο λιωμένο βούτυρο για γεύση και χρώμα.

Ψήστε τα κριτσίνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και στο παρακάτω βίντεο.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved