Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

  • Κατασκευές για παιδιά 
  • Πειράματα για μικρούς επιστήμονες
  • Ζωγραφίστε παρέα
  • Συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά
Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο
unsplash.com / krakenimages

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και ακολουθεί ένα Σαββατοκύριακο για χαλάρωση και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά. Όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε παρέα

Φτιάξτε κατασκευές

drastiriotites me kalamakia

Για αυτό το διήμερο σας προτείνουμε εύκολες χειροτεχνίες με καλαμάκια που σίγουρα έχετε και εσείς σπίτι σας. Δείτε εδώ παιχνίδια αλλά και κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με απλά υλικά. Τα παιδιά θα κατενθουσιαστούν.

Κάντε πειράματα

peiramata me elaiolado gia paidia

Τα παιδιά λατρεύουν να ανακαλύπτουν και να παρατηρούν. Τα πειράματα δεν είναι τυχαία μία από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες και πολλά από αυτά μπορείτε να τα κάνετε με λίγα και απλά υλικά. Αυτό το Σαββατοκύριακο δοκιμάστε τα πειράματα με ελαιόλαδο που θα δείτε εδώ, και τα πειράματα με αλάτι που θα δείτε εδώ!

Ζωγραφίστε παρέα

zografiki gia paidia laxanika

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Ana Klipper

Κάντε το παιδί σας να αγαπήσει τα λαχανικά μέσα απότ η ζωγραφική. Δείτε εδώ πώς θα ζωγραφίσετε βήμα βήμα αγαπημένα και γνωστά στα παιδιά λαχανικά, μιλήστε για τα οφέλη τους και αφήστε το παιδί να κάνει τις δικές του δημιουργίες.

Μπείτε στην κουζίνα και δημιουργήστε

mpiskota me glukia kolokutha

Η μαγειρική είναι μία δημιουργική και πολύ διασκεδαστκή δραστηριότητα για τα παιδιά. Πέραν τούτου όμως, μαγειρεύοντας τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές δεξιότητές τους, μαθαίνουν τρόφιμα και τις ιδιότητές τους, ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας και μαθαίνουν να συνεργάζονται. Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να δοκιμάσετε μία φθινοπωρινή συνταγή που θα λαρέψουν όλοι στο σπίτι: μπισκότα κολοκύθας. Δείτε τα υλικά και αναλυτικά τη διαδικασία για να τα φτιάξετε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved