Διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά που είναι σπίτι λόγω απεργίας

  • Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα στο σπίτι με τα παιδιά; 
  • Προτάσεις για κατασκευές, αυτοσχέδια παιχνίδια, μαγειρικές, πειράματα και πολλά ακόμα.
Διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά που είναι σπίτι λόγω απεργίας

Χιλιάδες είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών. Μαθήματα αναβλήθηκαν και πολλά παιδιά -συνεπώς και γονείς- έμειναν σήμερα σπίτι. Τι μπορείτε να κάνετε τις ώρες αυτές για να απασχολήσετε τα παιδιά και να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί; Εάν έχετε ξεμείνει από ιδέες, ιδού μερικές προτάσεις.

Ζωγραφίζοντας την… Ιστορία

Χρησιμοποιήστε τη ζωγραφική ως μέσο εκπαίδευσης. Βρείτε ένα θέμα από κάποιο μάθημα του παιδιού, πχ την Ιστορία και ζητήσετε του να σας κάνει μία ζωγραφιά. Πριν ξεκινήσει, φροντίστε να κάνετε μία επανάληψη στο θέμα που έχετε επιλέξει και αφήστε το παιδί να δημιουργήσει και να εκφραστεί χρησιμοποιώντας τη φαντασία του.

Κάντε κατασκευές

xeirotexnia paidia apergia

Μία δραστηριότητα κατάλληλη και για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας. Κάθε εβδομάδα σας δείχνουμε αναλυτικά πώς θα κάνετε βήμα-βήμα πρωτότυπες χειροτεχνίες με τα μικρά σας, χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι. Δείτε τις όλες εδώ.

Διοργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού στο σπίτι

Φτιάξτε γρίφους χρησιμοποιώντας αντικείμενα και δωμάτια του σπιτιού και διοργανώστε το δικό σας κυνήγι θησαυρού. Θα διασκεδάσετε πολύ και επιπλέον το παιδί θα εξασκήσει τον τρόπο σκέψης του προσπαθώντας να λύσει τους γρίφους. Αποφασίστε από κοινού ποιο θα είναι το έπαθλο για να κάνετε το παιχνίδι ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Μαγειρέψτε παρέα

mageiriki paidia apergia

Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική και πολύ δημιουργική δραστηριότητα. Δείτε εδώ το εβδομαδιαίο μας μενού, διαλέξτε τι θα μαγειρέψετε σήμερα και μπείτε μαζί με τα παιδιά στην κουζίνα για να ετοιμάσετε το μεσημεριανό ή το αυριανό φαγητό.

Κάντε πειράματα

Είναι και το δικό σας παιδί ένας μικρός επιστήμονας με τρέλα για τα πειράματα; Δείτε εδώ πόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα μπορείτε να κάνετε με απλά υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι.

Φτιάξτε αυτοσχέδια παιχνίδια

Τα παιχνίδια που εφευρίσκουμε και φτιάχνουμε με τα χέρια μας είναι πάντα πιο εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα. Ιδού μερικά που θα ξετρελάνουν τα παιδιά:

Κάντε ταχυδακτυλουργικά κόλπα

Τα παιδιά γοητεύονται από οτιδήποτε "μαγικό". Λατρεύουν τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα και με λίγη εξάσκηση μπορούν και τα ίδια να κάνουν απίθανα μαγικά. Εάν και το μικρό σας έχει τρέλα με τους μάγους και τα tricks, δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μερικά εύκολα κόλπα που μπορείτε να κάνετε σήμερα κιόλας.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved