Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με οδοντογλυφίδες για νήπια (βίντεο)

Αξιοποιήστε τις οδοντογλυφίδες που έχετε στο σπίτι για μάθηση και διασκέδαση.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με οδοντογλυφίδες για νήπια (βίντεο)

Σίγουρα έχετε ένα κουτί οδοντογλυφίδες σε κάποιο από τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Εκτός από τη συνήθη και προφανή χρήση τους, μπορείτε να τις αξιοποιήσετε και για δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των παιδιών μικρότερης ηλικίας. Ας δούμε μερικές ιδέες παρακάτω.

Εκπαιδευτική δραστηριότητα Montessori για νήπια

Μέσα από τη μοντεσσοριανή εκπαίδευση τα παιδιά νιώθουν ανεξάρτητα και δρουν ελεύθερα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον που τα ενθαρρύνει να αγαπούν τη μάθηση, αναπτύσσοντας με διασκεδαστικό τρόπο την ανάπτυξη των τους δεξιοτήτων τους.

Ένα πολύ εύκολο και από παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε χρησιμοποιώντας μόνο το κουτί με τις οδοντογλυφίδες είναι και αυτό που μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Διαδικασία:

  1. Βγάλτε τις οδοντογλυφίδες από το κουτί τους και βάλτε τις σε ένα χαμηλό ποτηράκι. Στόχος είναι το παιδί να παίρνει μία-μία την οδοντογλυφίδα από το ποτήρι και να τη βάζει στο κουτί της μέσα από την τρύπα.
  2. Μέσα από αυτή την δραστηριότητα το παιδί θα αναπτύξει τις κινητικές του δεξιότητες και θα μάθει να συγκεντρώνεται.


Μαθαίνοντας τα σχήματα

Χρησιμοποιήστε τις οδοντογλυφίδες για να μάθετε στο παιδί κάποια από τα βασικά σχήματα, όπως είναι το τετράγωνο, το ορθογώνιο και το τρίγωνο.

Θα χρειαστείτε:

  • Ζαχαρωτά ή πλαστελίνη
  • Οδοντογλυφίδες

Τι πρέπει να κάνετε:

Στόχος είναι να δημιουργήσετε τις γραμμές/πλευρές των σχημάτων με τις οδοντογλυφίδες και να τις ενώσετε με τα ζαχαρωτά ή την πλαστελίνη. Δείτε ακριβώς τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί.



Μαθαίνοντας του αριθμούς

Σε μία κόλλα χαρτί σχδιάστε δέκα τετράγωνά και κόψτε τα με το ψαλίδι. Στο κάθε τετράγωνο, γράψτε και από έναν αριθμό, από το ένα μέχρι το δέκα.

Βάλτε τα τετράγωνα από χαρτί μπροστά στο μικρό σας και ζητήστε του να βάλει τόσες οδοντογλυφίδες όσες αναγράφεται στο κάθε κομμάτι χαρτί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved