Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Κατασκευές, πειράματα και πολλά ακόμα!

Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Μια ακόμη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δημιουργικό Σαββατοκύριακο για εσάς και τα παιδιά. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Κάντε πειράματα

peiramata me nero gia paidia

Πηγή: YouTube / The Dad Lab

Τα παιδιά λατρεύουν τα πειράματα και πολλά από αυτά μπορειτε να τα κάνετε στο σπίτι με απλά υλικά που ήδη έχετε . Για αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε, πειράματα ιδανικά για παιδιά δημοτικού, ένα πρώτότυπο πείραμα με πατάτα και καλαμάκια και εύκολα πειράματα με νερό.

Ζωγραφίστε

xromoselides gia paidia me vroxi 4

Η ζωγραφική είναι μία δρατσηριότητα κατάλληλη για παιδιά κάθε ηλικίας. Ζωγραφίζοντας, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, καλλιεργούν τη φαντασία τους και εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Και μιας και το φθινόπωρο έχει κάνει πια αισθητή την παρουσιά του, δείτε εδώ χρωμοσελίδες που μπορείτε να εκτυπώσετε με θέμα τη βροχή.

Παίξτε αισθητηριακά παιχνίδια με πλαστελίνη για νήπια

aisthitiriaka paixnidia plastelini

Εάν έχετε παιδί νηπιακής ηλικίας, η πλαστελίνη σίγουρα δεν λείπει από το σπίτι σας και μπορείτε να την αξιοποιήσετε για αισθητηριακές δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν το μικρό σας. Δείτε μερικές εδώ.

Φτιάξτε μία εύκολη κατασκευή για να μάθουν τα παιδιά τους αριθμούς

kataskeui gia ekmathisi arithmwn

Τα παιδιά μαθαίνουν πιο εύκολα μέσα από το παιχνίδι και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως η κατασκευή χειροτεχνιών. Δείτε εδώ μία εύκολη χειροτεχνία για βοηθήσετε τα παιδιά να μάθουν τους διψήφιους αριθμούς.

Φτιάξτε αεροπλανάκια από χαρτί

aeroplanaki kataskeui

Τα παιδιά και ίσως λίγο παραπάνω τα αγόρια, λατρεύουν τα αεροπλάνα. Έχουν παιχνίδια με αεροπλάνα, μιμούνται τον ήχο που κάνουν και ενθουσιάζονται κάθε φορά που βλέπουν κάποιο να πετάει στον ουρανό. Εάν κι εσάς το μικρό σας έχει κόλλημα με τα αεροπλάνα, δείτε εδώ, πώς θα φτιάξετε όμορφα αεροπλανάκια με χαρτί και μερικά ακόμα υλικά.

Μαγειρέψτε παρέα

sxolika geumata suntages

Κάθε Παρασκευή μοιραζόμαστε μαζί σας ιδέες για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Δείτε το σημερινό μας εβδομαδιαίο πρόγραμμα εδώκαι ετοιμάστε μαζί με το παιδί μπισκότα, πίτες κ.α. για την επόεμνη εβδομάδα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved