Το παιχνίδι με τα μακαρόνια που θα κρατήσει τα παιδιά σας απασχολημένα για ώρες

Η ιδέα μιας μαμάς που μας εντυπωσίασε.

Το παιχνίδι με τα μακαρόνια που θα κρατήσει τα παιδιά σας απασχολημένα για ώρες

Οι περισσότεροι ειδικοί λένε συνεχώς ότι το σώμα και ο εγκέφαλος του παιδιού αναπτύσσονται με εντυπωσιακή ταχύτητα. Σε αυτό παίζουν σπουδαίο ρόλο τα ερεθίσματα που λαμβάνουν τα παιδιά μεγαλώνοντας.

Σαν γονείς το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια ειναι να βοηθούμε τα παιδιά μας να εξελίσσονται, να μεγαλώνουν σωστά, να αντιλαμβάνονται και να αναγνωρίζουν νέα και παράξενα συναισθήματα.

Τα περισσότερα από αυτά τα καταφέρνουμε με τη βοήθεια παιχνιδιών. Παιχνιδιών που τις περισσότερες φορές αγοράζουμε από καταστήματα, φτάνοντας σε σημείο να γεμίζουμε κουτιά και ράφια με αυτά. Παιχνίδια που στο τέλος βαριόμαστε να βγάζουμε ή να μαζεύουμε από το πάτωμα, καθώς με τον καιρό τα παιδιά τα βαριούνται και θέλουν άλλα.

Μια μαμά όμως, βρήκε τον τρόπο να κρατά απασχολημένα τα παιδιά της και μάλιστα με έναν απίθανα δημιουργικό τρόπο. Τρόπο που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό και που ευχόμαστε (οι μαμάδες με μεγαλύτερα παιδιά) να μαθαίναμε νωρίτερα.

Τελικά δεν χρειάζεται πολλά χρήματα για να κρατήσεις ένα παιδί απασχολημένο για αρκετή ώρα. Ένα πακέτο μακαρόνια και ένα σουρωτήρι, αρκούν.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι εννοούμε.



Δραστηριότητα λεπτής κινητικότητας

Τα παιχνίδια λεπτής κινητικότητας απαιτούν έλεγχο, συγκέντρωση και ακριβείς κινήσεις. Σε αυτά εξασκούνται και θα εξασκηθούν τα παιδιά σας με το παραπάνω παιχνίδι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved