Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο; 

Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Σαββατοκύριακο σημαίνει χρόνος με την οικογένεια, χαλάρωση και διασκέδαση. Όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά για να διασκεδάσετε και να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί. Ιδού!

Κάντε back-to-school κατασκευές

Αυτοσχέδιος μαυροπίνακας

mauropinakas diy kataskeyi 1

Ένας μαυροπίνακας είναι πιο χρήσιμος από όσο φαντάζεστε. Το μικρό σας μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για να κάνει εξάσκηση σε ορθογραφία και αριθμητική ή μπορείτε να γράψετε το πρόγραμμα της ημέρας, βοηθώντας έτσι το παιδί να συνηθίσει τη νέα του ρουτίνα. Σε κάθε περίπτωση, ο μαυροπίνακας είναι και ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό το οποίο θα ταιριάξει σίγουρα στο παιδικό δωμάτιο. Δείτε εδώ πώς θα το φτιάξετε.

Διακοσμήστε τα στυλό και τα μολύβια σας

stulo kai moluvia gia paidia

Διακοσμήστε τα μολύβια και τα στυλό των παιδιών με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι και κάντε τον χρόνο μαθήματος και διαβάσματος ακόμα πιο διασκεδαστικό. Δείτε εδώ έξι διαφορετικούς τρόπους.

Φτιάξτε κορδέλες για τα μαλλιά αξιοποιώντας τις παλιές σας μπλούζες

kordeles mallia

Τα head bands ή αλλιώς οι γνωστές κορδέλες είναι της μόδας, τα κορίτσια κάθε ηλικίας τις λατρεύουν και υπάρχει τρόπος να φτιάξετε τις δικές σας εύκολα στο σπίτι χωρίς να ξοδέψετε καθόλου χρήματα. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε κορδέλες για τα μαλλιά αξιοποιώντας υφάσματα από παλιά ρούχα.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες με οδοντογλυφίδες για νήπια

odontoglufides drastiriothtes

Σίγουρα έχετε ένα κουτί οδοντογλυφίδες σε κάποιο από τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Εκτός από τη συνήθη και προφανή χρήση τους, μπορείτε να τις αξιοποιήσετε και για δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των παιδιών μικρότερης ηλικίας. Δείτε εδώ μερικές ιδέες.

Φτιάξτε μαζί το κολατσιό για την επόμενη εβδομάδα

sxolika geumata suntages

Κάθε Παρασκευή μοιραζόαστε μαζί σας ιδέες για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Δείτε το σημερινό μας εβδομαδιαίο πρόγραμμα εδώ και ετοιμάστε μαζί με το παιδί μπισκότα, πίτες κ.α. για την επόεμνη εβδομάδα.

Πηγαίνετε για ποδηλατάδα

volta me podilato 1

Ο καιρός φαίνεται να βελτιώνετε τις επόμενες ημέρες και όσο ακόμα το επιτρέπουν η θερμοκρασία και οι καιρικές συνθήκες, μπορείτε να πάτε για ποδηλατάδα σε κοντινά μέρη της Αττικής. Δείτε μερικές προτάσεις παρακάτω:

  • Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  • Κτήμα Συγγρού
  • ΟΑΚΑ
  • Λίμνη Μπελέτσι
  • Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στην Ν. Ερυθραία
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved