Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Κατασκευές, πειράματα και πολλές ακόμα δραστηριότητες.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά

Πιστοί στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού και αυτήν την Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω πειράματα, κατασκευές και πολλές ακόμα δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά και διασκεδάσετε παρέα.

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, απολαύστε τον ελεύθερο χρόνο και περάστε δημιουργικό χρόνο όλοι μαζί. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Δοκιμάστε ταχυδακτυλουργικά κόλπα

taxudaktulourgika kolpa gia paidia

Τα παιδιά γοητεύονται από οτιδήποτε "μαγικό". Λατρεύουν τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα και με λίγη εξάσκηση μπορούν και τα ίδια να κάνουν απίθανα μαγικά. Εάν και το μικρό σας έχει τρέλα με τους μάγους και τα tricks δείτε εδώ μερικά κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Φτιάξτε κατασκευές

kataskeu xelwnitsa

Πηγή φωτογραφίας: frugalfun4boys.com

Αξιοποιήστε υλικά που έχετε στο σπίτι, όπως χάρτινες αυγοθήκες, βαμβάκι, χρώματα κ.α. και φτιάξτε χαριτωμένες χελωνίτσες. Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία εδώ.

Κάντε πειράματα

peirama me gala kai ksudi 1

Κάνοντας πειράματα τα παιδιά διασκεδάζουν και μαθαίνουν να παρατηρούν και να σκέφτονται. Αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε ένα πολύ εύκολο και πρωτότυπο πείραμα με ξύδι και γάλα. Δείτε τα βήματα εδώ.

Ζωγραφίστε χρωμοσελίδες με θέμα το σχολείο

xromoselides gia paidia epistsrofi sto sxoleio 3 1

Μία εβδομάδα απομένει πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά μπορούν να προετοιμαστούν ψυχολογικά και μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως είναι η ζωγραφική. Δείτε εδώ ενδιαφέρουσες χρωμοσελίδες με Back to school θέμα και εκτυπώστε τις.

Παίξτε με... ζυμαρικά

makaronia lepti kinitikotita 1

Τα αυτοσχέδια παιχνίδια είναι πάντα τα καλύτερα. Δείτε εδώ το παιχνίδι με τα μακαρόνια που σκέφτηκε μία μαμά για να απσχολεί τα παιδιά της και δοκιμάστε το κι εσείς.

Μαγειρέψτε παρέα

bigstock Baby Girl Whisking In A Mixing 373281292

Για τα παιδιά, η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική και πολύ δημιουργική δραστηριότητα. Αυτό το Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να μπείτε με το μικρό σας στην κουζίνα και φτιάξετε μαζί απίθανα και πρωτότυπα μπισκότα carrot cake. Δείτε τη συνταγή και τη διαδικασία για να τα φτιάξετε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved