Χειροτεχνίες για παιδιά: Φτιάξτε χελωνίτσες με αυγοθήκες

Μία πρωτότυπη κατασκευή για να φτιάξετε με τα μικρά σας.

Χειροτεχνίες για παιδιά: Φτιάξτε χελωνίτσες με αυγοθήκες

Οι διακοπές έχουν τελειώσει και η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει. Τα παιδιά σταδιακά μπαίνουν ξανά σε πρόγραμμα και επιστρέφουν στην καθημερινή ρουτίνα που είχαν πριν τις διακοπές.

Ο ελεύθερος χρόνος τους, βέβαια, μέχρι και την 13η Σεπτεμβρίου είναι αρκετός για αυτό και σας προτείνουμε δραστηριότητες για να τα απασχολήσετε δημιουργικά στο σπίτι.

Χειροτεχνίες με αυγοθήκες

Έχετε χάρτινες αυγοθήκες στο σπίτι; Αντί να τις πετάξετε, αξιοποιήστε τις για να φτιάξετε χαριτωμένες χελωνίτσες με τα παιδιά.

Θα χρειαστείτε:

  • αυγοθήκες
  • βαμβάκι ή πράσινο στρογγυλό pom pom
  • μαρκαδόρους
  • πράσινα fuzzy sticks
  • αυτοκόλλητα ματάκια

Πώς θα τις φτιάξετε:

Ξεκινήστε βάφοντας την αυγοθήκη με πράσινο χρώμα. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό εάν κάνετε το καβούκι δύο χρώματα, ανοιχτό και σκούρο πράσινο, όπως στην φωτογραφία που θα δείτε παρακάτω.

Στη συνέχεια κάντε με το βαμβάκι μία μεγάλη μπαλιτσα και βάψτε την και αυτήν πράσινο χρώμα, ιδανικά την ίδια απόχρωση που είναι και τα fuzzy sticks.

Kόψτε τα fuzzy sticks και κολλήστε τα στα πλαϊνά μέρη της αυγοθήκης όπως στη φωτογραφία. Κολλήστε τα μάτια, και το βαμβάκι και η χελωνίτσα σας είναι έτοιμη.

kataskeyi xelonitsa 2

Πηγή φωτογραφιών και κατασκευής: frugalfun4boys.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved