Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Πειράματα, χειροτεχνίες, βόλτες και πολλά ακόμα.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Παρασκευή σήμερα και πιστοί στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού συγκεντρώσαμε παρακάτω δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά και να περάσετε ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού.

Είτε γυρίσατε από τις καλοκαιρινές σας διακοπές, είτε ακόμα δεν έχετε φύγει, υπάρχουν τρόποι να περάσετε υπέροχα και να αξιοποιήσετε το χρόνο με τα παιδιά στο έπακρον.

Φτιάξτε χειροτεχνίες με γοργόνες

xeirotexnies me gorgones

Οι γοργόνες είναι μυθικά πλάσματα της θάλασσας που έχουν γυναικεία μορφή από τη μέση και πάνω και μορφή ψαριού από τη μέση και κάτω. Τις συναντάμε στη μυθολογία, στη λογοτεχνία, στη λαογραφία γνωστών πολιτισμών και σε παραμύθια. Τα παιδιά, και ιδιαίτερα τα κορίτσια, τις λατρεύουν και εδώ μπορείτε να δείτε ευφάνταστες κατασκευές με γοργόνες που μπορείτε να φτιάξετε παρέα.

Φτιάξτε καρχαριάκια πάνω σε καμβά

karxariakia xeirotexnia

Φτιάξτε όμορφους καμβάδες με καρχαριάκια και διακοσμήστε τα στο παιδικό δωμάτιο, το σαλόνι ή όπου αλλού θέλετε στο σπίτι. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και βήμα-βήμα τη διαδικασία για να τα φτιάξετε εδώ.

Ζωγραφίστε

zografiki gia paidia louloudia

Ζωγραφίζοντας, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, εκφράζονται, μαθαίνουν να συγκεντρώνονται και εκτονώνουν την ενέργειά τους.

Στη ζωγραφική ως γνωστόν δεν υπάρχουν όρια. Με φαντασία, έμπνευση και όρεξη μπορείτε να φτιάξετε απίθανες δημιουργίες και αυτό αποδεικνύει το τρικ που μπορείτε να δείτε εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

mageireuoume paizontas

Μπείτε με τα μικρά σας στην κουζίνα και μυήστε τα στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Παρακινήστε το παιδί να ανακαλύψει υλικά και τρόφιμα και αφήστε το να δημιουργήσει τα δικά του γλυκά ή σνακ. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μπισκότα βρόμης και εδώ σοκολατένια pancakes για το πρωινό σας του Σαββάτου ή της Κυριακής.

Κάντε πειράματα

peiramata me lemonia 1

Για τα πειράματα στο σπίτι μπορείτε να αξιοποιήσετε διάφορα υλικά που ήδη έχετε. Για αυτό το διήμερο σας προτείνουμε πέντε πειράματα με λεμόνια και μερικά ακόμα υλικά που σίγουρα θα βρείτε σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας σας. Δείτε τα εδώ.

Βόλτες στην Αττική

kalokairi stin poli

Μπορεί να επιστρέψατε από τις διακοπές, το καλοκαίρι όμως δεν έχει τελειώσει. Δείτε εδώ, πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε στην πρωτεύουσα, από βόλτες σε ιστορικά μνημεία και πικ νικ στην εξοχή, μέχρι εξορμήσεις για μπάνιο και παιχνίδι στη θάλασσα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved