Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Παρασκευή σήμερα, και πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού μας μοιραζόμαστε μαζί σας ιδέες για να περάσετε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

Είτε μείνετε σπίτι, είτε προτιμάτε μία εξόρμηση στη θάλασσα ή την εξοχή, οι επιλογές που έχετε είναι πολλές.

Δραστηριότητες για το σπίτι

Φτιάξτε χειροτεχνίες

Μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών όλο τον χρόνο. Αυτό το διήμερο σας προτείνουμε:

Καλοκαιρινά κολάζ με χαρτί

Κόψτε, κολλήστε, δημιουργήστε! Εμπνευστείτε από τον ήλιο, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, τα καλοκαιρινά φρούτα κ.α. και φτιάξτε με το μικρό σας καλοκαιρινά κολάζ για να θυμάστε το φετινό καλοκαίρι! Δείτε τι μπορειτε να κάνετε εδώ.

Καρπουζάκια με χρωματιστά χαρτιά

Μία πολύ εύκολη κατασκευή με λίγα υλικά που ενθουσιάσει εσάς αλλά και το μικρό σας. Δείτε εδώ πώς θα τα φτιάξετε.

Μαράκες με απλά υλικά

Οι μαράκες ή αλλιώς rumba shaker ή chac-chac, είναι ουσιαστικά μια κουδουνίστρα που εμφανίζεται σε πολλά είδη μουσικής της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής. Οι επαγγελματικές μαράκες φτιάχνονται από ξύλο, δέρμα, ξερές κολοκύθες, άδειες καρύδες ή ακόμη και από πλαστικό. Εσείς όμως μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας με ακόμα πιο απλά και λίγα υλικά: πλαστικά κουτάλια, καπάκια και φακές. Δείτε πώς εδώ.

marakes

Φτιάξτε μόνοι σας μία αμμοδόχο

Φτιάξτε μια αυτοσχέδια αμμοδόχο που μπορείτε να βάλετε στη βεράντα, την πυλωτή ή τον κήπο του σπιτιού. Δείτε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να τη φτιάξετε εδώ.

Παίξτε με γρίφους

Τι αρέσει στα παιδιά; Μα φυσικά οι γρίφοι και οι σπαζοκεφαλιές που τα βοηθά όχι μόνο να "ακονίσουν" το μυαλό τους αλλά και να διασκεδάσουν, μόνο και μόνο μέσα από τις περίεργες απαντήσεις που θα δώσουν. Δείτε εδώ είκοσι γριφους και τις απαντήσεις τους.

Sensory bottles - Φτιάξτε αισθητηριακά μπουκάλια για παιδιά

Το αισθητηριακό μπουκάλι είναι ένα αντικείμενο το οποίο μπορεί να ηρεμίσει ένα παιδί, καθώς εστιάζει σε αυτό. Τα παιδιά μπορούν να το κουνήσουν, να το κρατήσουν στο χέρι τους και να παρατηρήσουν τα αντικείμενα μέσα σε αυτό πώς κινούνται. Δείτε πώς θα φτιάξετε τα δικά σας sensory bottles εδώ.

sensory bottles aisthitiriaka mpoukalia 1

Μαγειρέψτε παρέα

Μπείτε με το μικρό σας στην κουζίνα και δημιουργήστε παρέα. Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε σοκολατένια μπισκότα με λίγα υλικά που θα ξετρελάνουν μεγάλους και παιδιά! Δείτε τη συνταγή εδώ.

Δραστηριότητες εκτός σπιτιού

Βόλτα στο κέντρο της Αθήνας

Εάν μένετε στην πρωτεύουσα μπορείτε να απολαύσετε έναν περίπατο με τα παιδιά στο ιστορικό κέντρο της Αθηνας. Δείτε εδώ τους top πέντε προορισμούς, μεταξύ των οποίων ο λόφος του Φιλοπάππου, ο Λυκαβηττός και ο Εθνικός Κήπος.

volta kentro athinas

Παραλία

Εάν πάλι προτιμάτε να πάτε για μπάνιο - καιρού φυσικά επιτρέποντος - μπορείτε να επιλέξετε μία από τις εξής παραλίες που βρισκονται στην Αττική:

  • Άγιος Πέτρος, Σούνιο
  • Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη
  • Γλυφάδα
  • Σχοινιάς, Μαραθώνας
  • Ραφήνα
  • Θυμάρι
  • Λίμνη, Βουλιαγμένη
  • Χάρακας, Σούνιο
  • Μικρή Χαμολιά
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved