Πέντε διασκεδαστικοί τρόποι για να μάθουν τα παιδιά τους αριθμούς

Πέντε εκπαιδευτικά παιχνίδια για νήπια.

Πέντε διασκεδαστικοί τρόποι για να μάθουν τα παιδιά τους αριθμούς

Τα περισσότερα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν τους αριθμούς περίπου στο έκτο έτος της ηλικίας τους, όταν δηλαδή ξεκινούν το δημοτικό. Ωστόσο, είναι αρκετά σύνηθες να εξοικειώνονται με τους αριθμούς από μικρότερη ηλικία μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Μέχρι και την ηλικία των τριών ετών συνήθως ξέρουν να μετρούν μέχρι το δέκα, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμα την αντίληψη της ποσότητας και της έννοιας του κάθε αριθμού. Από το τέταρτο περίπου έτος κι έπειτα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη σημασία των αριθμών καλύτερα, αλλά και έννοιες όπως η πρόσθεση και η αφαίρεση.

Εμείς σήμερα θα σας δείξουμε πέντε διασκεδαστικούς τρόπους να αναπτύξουν τα παιδιά την "αριθμητική σκέψη" τους και να εξοικειωθούν με τους αριθμούς, τόσο όσον αφορά τη γραφή, όσο και την έννοιά τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πέντε διασκεδαστικά παιχνίδια που προτείνει ο Surgei, μπαμπάς δύο παιδιών και δημιουργός του καναλιού "The Dad Lab" στο YouTube. Τα μικρά σας θα περάσουν την ώρα τους μαθαίνοντας και παίζοντας παράλληλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved