Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο έφτασε. Οι μέρες του lockdown συνεχίζονται, συνεπώς και αυτό το διήμερο ο χρόνος εντός σπιτιού προβλέπεται να είναι αρκετός.

Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας ενδιαφέρουσες προτάσεις για δραστηριότητες και παιχνίδια που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι και να περάσετε χρόνο μαζί, δημιουργώντας, παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Φτιάξτε ανοιξιάτικες χειροτεχνίες

Η άνοιξη κάνει μέρα με τη μέρα πιο αισθητή την παρουσία της, τι καλύτερο λοιπόν από το να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά φτιάχνοντας ανοιξιάτικες κατασκευές;

Πολύχρωμες τουλίπες από χαρτί
Η τουλίπα είναι ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια, βγαίνει σε ποικιλία χρωμάτων και με υλικά που ήδη έχετε σπίτι, μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας χάρτινες τουλίπες και να διακοσμήσετε το σαλόνι, το παιδικό δωμάτιο, ακόμα και το μπαλκόνι. Δείτε πώς θα τις φτιάξετε εδώ.

Γλαστράκια orgiami
Οι κατασκευές origami είναι εύκολες και εντυπωσιακές. Η ονομασία τους προέρχεται από τις λέξεις «όρι» και «κάμι» που σημαίνουν δίπλωμα χαρτιού. Φτιάχνονται μόνο από χρωματιστό χαρτί το οποίο διπλώνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα που θέλετε, χωρίς τη χρήση ψαλιδιού ή κόλλας. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε εντυπωσιακά γλαστράκια σε λίγα μόνο λεπτά.

glastrakia origami 1

Φτιάξτε εντυπωσιακά λουλούδια από πλαστελίνη

Με την πλαστελίνη τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν κάθε λογής σχέδια και να απασχολούνται με τις ώρες. Αυτό το Σαββατοκύριακο δοκιμάστε να φτιάξετε εντυπωσιακά λουλούδια σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Δείτε πώς εδώ.

Φτιάξτε ζωγραφιές για την Επανάσταση του 1821

Η τέχνη για ακόμα μια φορά μπορεί να αποτελέσει τρόπος έκφρασης και εκμάθησης και τι καλύτερο από το να μάθουν τα παιδιά για τους Ήρωες του 1821 και την Ελληνική Επανάσταση, ζωγραφίζοντας την; Δημιουργήστε ζωγραφιές εμπνευσμένες από την Επανάσταση του 1821 και λάβετε μέρος στον online διαγωνισμό που διοργανώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για τον εορτασμό των 200 χρόνων. Δείτε περισσότερα εδώ.

Κάντε πειράματα

Τα πειράματα είναι μία δραστηριότητα που πάντα ενθουσιάζει τα παιδιά και δεν βαριούνται να κάνουν ποτέ. Δείτε εδώ πέντε πολύ εύκολα πειράματα Φυσικής που μπορείτε να κάνετε κι εσείς στο σπίτι.

Φτιάξτε με τα παιδιά ανοιξιάτικα cupcakes

Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε το Σαββατοκύριακο και μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά για να φτιάξτε ανοιξιάτικα cupcakes. Γιατί cupcakes; Τα cupcakes είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκάκια παγκοσμίως, φτιάχνονται πολύ εύκολα και με φαντασία και όρεξη μπορείτε να τα διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε. Επιπλέον, είναι ένα γλυκό που τρώγεται κάθε ώρα της ημέρας και επειδή είναι ατομικά, τα παιδιά μπορούν να τα φάνε με ευκολία. Δείτε εδώ τις προτάσεις μας και πάρτε ιδέες.

anoiksiatika cupcakes 1

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @sugarandfrost.cupcakery

Ζωγραφίστε χρωμοσελίδες με ζώα της Αφρικής

Μάθετε για τα ζώα της Αφρικής και ζωγραφίστε τα παρέα με τα παιδιά, εκτυπώνοντας τις ζωγραφιές που θα δείτε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved