Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ένα ακόμα καραντινάτο Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών, χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις και σχολεία.

Μετά την κακοκαιρία "Μήδεια", οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, στην Αττική η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα είναι γεγονός, ο χρόνος εντός σπιτιού λοιπόν αναμένεται να είναι ακόμα περισσότερος.

Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο για να περάσετε όλοι μαζί ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο; Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Φτιάξτε χειροτεχνίες με χάρτινα ποτήρια

Με μερικά χάρτινα ποτήρια και κάποια ακόμα υλικά, μπορείτε να φτιάξετε ευφάνταστες χειροτεχνίες που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε σπιτάκια, μύλους, λουλούδια και όχι μόνο. Δείτε πέντε χειροτεχνίες με χάρτινα ποτήρια εδώ.

Κάντε πειράματα

Η ενασχόληση με πειράματα είναι μία δραστηριότητα που πάντα ενθουσιάζει τα παιδιά. Επιπλέον, έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξή τους, καθώς κάνοντας πειράματα, τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν, εξασκούν τις κινητές τους δεξιότητες, έρχονται σε επαφή με την επιστήμη και παράλληλα διασκεδάζουν.

Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο; Δοκιμάστε το πολύ εύκολο πείραμα με το ξύδι, τη μαγειρική σόδα και ένα μπαλόνι που θα δείτε εδώ.

Δραστηριότητες για να μάθουν τα παιδιά τα χρώματα

Η εκμάθηση των χρωμάτων απαιτεί χρόνο και διαρκή έκθεση του παιδιού σε ερεθίσματα. Η καραντίνα και ο άπλετος χρόνος εντός σπιτιού ευνοεί για παιχνίδι και δραστηριότητες που εκτός από διασκέδαση θα βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν ή να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Δείτε εδώ τέσσερις δραστηριότητες για παιδιά μικρότερης ηλικίας που θα τα βοηθήσουν να μάθουν τα χρώματα.

Μαγειρέψτε παρέα

bigstock Two Smiling Siblings Baking To 390028858

Η μαγειρική έχει την τιμητική της την περίοδο της καραντίνας και τις μέρες αυτές είναι ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά και να τα μυήσετε στη μαγεία της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής.

Εάν έχετε ξεμείνει από ιδέες, δοκιμάστε να φτιάξετε τα νόστιμα και υγιεινά μπισκότα με βρόμη και φυστικοβούτυρο που θα δείτε εδώ.

Φτιάξτε χρήσιμες κατασκευές για το γραφείο με χαρτόκουτο και πλαστικά μπουκάλια

Για να παραμείνουν τα παιδιά προσηλωμένα στα διαδικτυακά μαθήματα και στο διάβασμα, έχουν ανάγκη από ηρεμία και οργάνωση. Ένα γραφείο που είναι φορτωμένο δεν βοηθά στη συγκέντρωση. Κάθε άλλο... Αποπροσανατολίζει το παιδί κι επιπλέον χάνει χρόνο μέχρι να βρει αυτό που ψάχνει.
Μιας και λόγω lockdown ο χρόνος που περνάτε στο σπίτι είναι περισσότερος, ευκαιρία πέρα από το ξεκαθάρισμα, να φτιάξετε με τα παιδιά σας θήκες και κατασκευές για την οργάνωση του γραφείου του. Δείτε πώς εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved