Μαθαίνοντας την ώρα: Φτιάξτε ένα ρολόι χεριού από χαρτί (vid)

Εύκολη και εντυπωσιακή χειροτεχνίες για να βοηθήσετε το μικρό σας να μάθει πιο εύκολα την ώρα.

Μαθαίνοντας την ώρα: Φτιάξτε ένα ρολόι χεριού από χαρτί (vid)

Ο χρόνος είναι μία έννοια που τα παιδιά δεν είναι εύκολο να αντιληφθούν. Μέχρι και την ηλικία των δύο ετών, τα νήπια αντιλαμβάνονται μόνο το παρόν, ενώ σύμφωνα με τον αναπτυξιακό εργοθεραπευτή Στέλιο Μαντούδη, έννοιες όπως "αύριο" ή "χθες" γίνονται κατανοητές από το τρίτο έτος κι έπειτα.

Στην ηλικία των έξι με επτά ετών, ο χρόνος είναι πλέον κάτι απολύτως αντιληπτό και είναι η ηλικία που τα παιδιά, δεδομένου ότι ήδη ξέρουν να διαβάζουν τους αριθμούς, μπορούν να μάθουν την ώρα χωρίς δυσκολίες.

Η εκμάθηση της ώρας γίνεται σταδιακά και μπορεί να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική μέσα από την κατασκευή χειροτεχνιών. Για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε, ένα αναλογικό ρολόι χεριού από χαρτί. Το μικρό σας θα καταλάβει τι δείχνει ο μικρός δείκτης και τι ο μεγάλος, και σίγουρα θα ενθουσιαστεί με το νέο του αξεσουάρ.

Τι θα χρειαστείτε:

  • χρωματιστό χαρτί
  • μία κολλα Α4
  • μαύρο μαρκαδόρο
  • ψαλίδι

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξετε το δικό σας χρωματιστό ρολόι χεριού. Δοκιμάστε να φτιάξετε χαρτάκια με διαφορετικές ώρες και ζητήστε από το παιδί σας να σας πει τι ώρα λέει το ρολόι του την κάθε φορά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved