Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Μία ακόμη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Μπροστά μας έχουμε ένα ακόμα διήμερο με περισσότερο ελεύθερο χρόνο, χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις, σχολεία ή τηλεκπαίδευση.

Η καραντίνα φυσικά συνεχίζεται, η κακοκαιρία "Μήδεια" είναι προ των πυλών και για τους κατοίκους της Αττικής και μερικών ακόμα περιοχών η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις έξι το απόγευμα, είναι γεγονός. Ο χρόνος εντός σπιτιού λοιπόν για αυτό το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να είναι ακόμα περισσότερο.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο για να περάσετε όλοι μαζί ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο; Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Για αυτό το το διήμερο, αρκετές από τις προτάσεις μας είναι εμπνευσμένες από τον Άγιο Βαλεντίνο που πλησιάζει!

Φτιάξτε χειροτεχνίες για την Ημέρα των Ερωτευμένων

xeirotexnies agios valentinos

Η γιορτή των ερωτευμένων αποτελεί πηγή έμπνευσης για υπέροχες χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά και να περάσετε δημιουργικά τα απογεύματα στο σπίτι εν μέσω καραντίνας.

Εάν λοιπόν ψάχνετε εντυπωσιακές κατασκευές, εμπνευσμένες από τον έρωτα και τον Άγιο Βαλεντίνο, δείτε εδώ 10 πολύ εύκολες χειροτεχνίες από χαρτί και μερικά ακόμα υλικά.

Φτιάξτε DIY κάρτες για τον Άγιο Βαλεντίνο με οδοντόβουρτσα

Στις 14 Φεβρουαρίου είθισται να προσφέρουμε κάποιο μικρό δώρο ή μία κάρτα στους αγαπημένους μας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη και τον έρωτά μας. Ακόμα μεγαλύτερη αξία έχουν φυσικά τα δώρα που φτιάχνουμε μόνοι μας. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε με τα παιδιά μία εντυπωσιακή κάρτα για τον Άγιο Βαλεντίνο χρησιμοποιώντας μία παλιά οδοντόβουρτσα και υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας. Ακόμα και εάν δεν είστε λάτρεις της συγκεκριμένης γιορτής και δεν συνηθίζετε να αντάλλασετε δώρα και κάρτες με τον σύντροφό σας, μπορείτε να διακοσμήσετε τις κάρτες που θα φτιάξετε στο σπίτι.

Επιτραπέζια παιχνίδια & δραστηριότητες εμπνευσμένα από την Ημέρα των Ερωτευμένων

Φέτος, ο Άγιος Βαλεντίνος θα είναι αρκετά διαφορετικός από ό,τι συνήθως, όπως άλλωστε και κάθε γιορτή εν μέσω πανδημίας.

Εκμεταλλευτείτε αυτή τη διαφορετικότητα των εορτασμών και μιλήστε στα παιδιά σας για την Ημέρα των Ερωτευμένων μέσα από αυτά τα επτά παιχνίδια και δραστηριότητες. Εμείς βρήκαμε διασκεδαστικά board games και σας προτείνουμε να τα εκτυπώσετε για τα παιδιά σας. Πάρτε από κάποια άλλα επιτραπέζια παιχνίδια πιόνια και ζάρι και αρχίστε το παιχνίδι. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε εδώ.

Κάντε πειράματα

peiramata gia paidia agios valentinos

Η ενασχόληση με πειράματα είναι μία δραστηριότητα που πάντα ενθουσιάζει τα παιδιά. Επιπλέον, έχει πολλά οφέλη για την ανάπτυξή τους, καθώς κάνοντας πειράματα, τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν, εξασκούν τις κινητές τους δεξιότητες, έρχονται σε επαφή με την επιστήμη και παράλληλα διασκεδάζουν.

Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο; Δείτε εδώ τρία πειράματα εμπνευσμένα από τον Άγιο Βαλεντίνο κι εδώ ένα εύκολο πείραμα με γάλα με χώμα ζαχαροπλαστικής.

Φτιάξτε χειροτεχνίες

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών και πολύ ωφέλιμη για την ανάπτυξή τους. Όταν δε η χαρά της δημιουργίας συνδυάζεται με τη μάθηση, τα οφέλη είναι ακόμα περισσότερα.

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε εύκολα ζωάκια από χαρτί και μάθετε στο μικρό σας πώς λέγεται το κάθε ένα και τον ήχο που κάνουν. Εάν το μικρό σας είναι μεγαλύτερης ηλικίας, μπορείτε να δείτε εδώ μία εύκολη χειροτεχνία για να κάνετε παρέα εξάσκηση στην πρόσθεση.

Έξυπνες ιδέες για παιχνίδια με τα παιδιά στο σπίτι

paixnidia me paidia sto spiti

Τα αυτοσχέδια παιχνίδια, συχνά είναι και τα καλύτερα καθώς εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών και εμπεριέχουν το στοιχείο της έκπληξης. Δείτε εδώ παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Μαγειρέψτε παρέα

Η μαγειρική έχει την τιμητική της και στο lockdown 3 και τις μέρες αυτές είναι ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά και να τα μυήσετε στη μαγεία της μαγειρική και της ζαχαροπλαστικής. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε νόστιμα cupcakes Baymax που θα τα ενθουσιάσουν τα παιδιά, όχι μόνο γευστικά αλλά και οπτικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved