Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Η τέταρτη εβδομάδα καραντίνας έφτασε στο τέλος της κι ένα Σαββατοκύριακο με περισσότερεο ελεύθερο χρόνο, χωρίς τηλεργασίες και τηλεκπαίδευση, είναι προ των πυλών.

Το επόμενο διήμερο είναι ευκαιρία να κάνετε όλα όσα δεν προλαβαίνετε μέσα στην εβδομάδα και να περάσετε εποικοδομητικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν το Σαββατοκύριακο για να να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας στο σπίτι; Δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω.

Στολίστε διάφορες γωνιές του σπιτιού

Ένεκα καραντίνας, φέτος κατεβάσαμε τα χριστουγεννιάτικα από νωρίς και οι περισσότεροι έχουμε ήδη στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εκτός όμως από το δέντρο μπορούμε να στολίσουμε και άλλες γωνιές του σπιτιού όπως το τζάκι ή την κουζίνα. Άλλωστε, τα Χριστούγεννα, τα φωτάκια και τα λοιπά διακοσμητικά δεν είναι ποτέ αρκετά ή υπεροβολικά.

Εάν ανήκετε στους τυχερούς που έχετε τζάκι στο σπίτι σας, μπορείτε να το διακοσμήσετε με διάφορους τρόπους και να δημιουργήσετε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Δείτε εδώ προτάσεις και πάρτε ιδέες.

Αντίστοιχα, η κουζίνα είναι από τους χώρους του σπιτιού που περνάμε πολλές ώρες της καθημερινότητάς μας -ειδικά εν μέσω καραντίνας- και μπορούμε με λίγα φωτάκια και διακοσμητικά να την μεταμορφώσουμε κάνοντάς τη χριστουγεννιάτικη και γιορτινή. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στεφάνια για την πόρτα και όχι μόνο

Τα στεφάνια είναι από τα πιο χαρακτηριστικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Μικρά ή μεγάλα, πολύχρωμα ή πιο απλά, κοσμούν συνήθως τις πόρτες των σπιτιών καθόλη τη διάρκεια των γιορτών. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε εντυπωσιακά στεφάνια μόνοι σας.

Φτιάξτε χειροτεχνίες από κάστανα

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα, τα κάστανα έχουν την τιμητική τους. Αυτό τα Σαββατοκύριακο σας προτείνουμε να φτιάξετε πέντε εντυπωσιακές χειροτεχνίες με κάστανα που τα παιδιά σίγουρα θα λατρέψουν. Δείτε πώς θα τις φτιάξετε βήμα-βήμα εδώ.

Φτιάξτε εντυπωσιακές χειμερινές κατασκευές από κουκουνάρια

Τα κουκουνάρια είναι άμεσα συνυφασμένα με τον χειμώνα και τα Χριστούγεννα. Τα χρησιμοποιούμε κατά κόρον στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και αυτές τις μέρες δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι μας. Εκτός όμως από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε και για να φτιάξουμε υπέροχες χειροτεχνίες με τα παιδιά. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

kataskeues me koukounari

10 ιδέες για να φτιάξετε το δικό σας ημερολόγιο

Εκτός από τον στολισμό του σπιτιού και την ετοιμασία των χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων, για extra μαγεία σας προτείνουμε ενα φτιάξετε ένα countdown ημερολόγιο Χριστουγέννων.

Στην Αμερική το συγκεκριμένο ημερολόγιο είναι γνωστό ως Advent Calendar και σε κάθε μέρα, αντιστοιχεί ένα γλυκό ή κάποιο άλλο μικρό δωράκι. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, τα παιδιά το λατρεύουν. Δείτε πώς θα φτιάξετε το δικό σας εδώ.

Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο χριστουγεννιάτικο δέντρο για το παιδικό δωμάτιο

Ο στολισμός του δένδρου συμβολίζει την ευτυχία των ανθρώπων αλλά και όλης της φύσης για τη γέννηση του Χριστού. Εάν έχετε ήδη στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι ή το χολ, μπορείτε να φτιάξετε και ένα αυτοσχέδιο για άλλους χώρους του σπιτιού όπως η κουζίνα ή το παιδικό δωμάτιο. Δείτε πώς εδώ.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στολίδια εμπνευσμένα από τη Disney

Τι κι αν τα καταστήματα είναι κλειστά; Μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας τα στολίδια και θα είναι εξίσου όμορφα και πρωτότυπα. Δείτε πώς θα φτιάξετε χειροποίητα στολίδα εμπνευσμένα από τη Disney εδώ.

DIY montessori κατασκευές για παιδιά 2 ετών

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν η μοντεσσοριανή μέθοδος βοηθά ένα παιδί να αυτοπειθαρχεί μέσα από το περιβάλλον και την μέθοδο που του διδάσκεται. Αν έχετε ακούσει πολλές φορές για την μοντεσσοριανή εκπαίδευση αλλά ποτέ δεν την έχετε εφαρμόσει στην πράξη, δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτές τις εύκολες DIY κατασκευεές ιδανικές για παιδιά 2 ετών. Δείτε τις εδώ.

Φτιάξτε εύκολες και άκρως χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ρολό από το χαρτί υγείας

Δείτε πώς θα φτιάξετε εντυπωσιακές χειροτεχνίες εμπνευσμένες από τη γιορτινή ατμόσφαιρα με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved