Δεν έχετε χριστουγεννιάτικο δέντρο; Φτιάξτε ένα με τέσσερις τρόπους

Tips για μαμάδες: Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα αυτοχέδιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας. 

Δεν έχετε χριστουγεννιάτικο δέντρο; Φτιάξτε ένα με τέσσερις τρόπους
babble.com

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων και φέτος, ένεκα καραντίνας, οι περισσότεροι το έχουμε στολίσει ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου.

Το έθιμο και η παράδοση

Ο στολισμός του δένδρου συμβολίζει την ευτυχία των ανθρώπων αλλά και όλης της φύσης για τη γέννηση του Χριστού. Σύμφωνα με ερευνητές, το πρώτο στολισμένο δένδρο εμφανίστηκε στη Γερμανία το 1539 και τα πρώτα στολίδια ήταν συσκευασμένα φαγητά ή είδη ρουχισμού ή άλλα χρήσιμα είδη, που στο πέρασμα των χρόνων και με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου εξελίχθηκαν μόνο σε διακοσμητικά αντικείμενα.

Στην Ελλάδα, το έθιμο αυτό ήρθε για πρώτη φορά με τον Βασιλιά Όθωνα το 1833 και τότε είχε ήδη καθιερωθεί ως έθιμο στους βασιλικούς οίκους της Βόρειας Ευρώπης. Αρχικά στολίστηκε στα ανάκτορα του Ναυπλίου και στη συνέχεια στην Αθήνα, όπου οι κάτοικοι έκαναν ουρές για να το θαυμάσουν.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν έχετε χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Μπορείτε να φτιάξετε ένα με απλά υλικά και απογειώσετε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τέσσερις τρόπους για να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό και σίγουρα μοναδικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, που όμοιό του σίγουρα δεν θα έχετε ξαναδεί.

Εάν από την άλλη ήδη έχετε χριστουγεννιάτικο δέντρο και το έχετε στολίσει στο σαλόνι ή το χολ, μπορείτε να φτιάξετε και ένα αυτοσχέδιο για άλλους χώρους του σπιτιού όπως η κουζίνα ή το παιδικό δωμάτιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved