Χριστουγεννιάτικα στεφάνια: Ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας

Από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δεν μπορεί να απουσιάζει ένα όμορφο στεφάνι .

Χριστουγεννιάτικα στεφάνια: Ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας
Instagram @ zarashandmadecrafts

Τα στεφάνια είναι από τα πιο χαρακτηριστικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Μικρά ή μεγάλα, πολύχρωμα ή πιο απλά, κοσμούν συνήθως τις πόρτες των σπιτιών καθόλη τη διάρκεια των γιορτών.

Όπως διαβάζουμε στη wikipedia, το χριστουγεννιάτικο στεφάνι (γερμ. Adventskranz), είναι πατροπαράδοτο χριστουγεννιάτικο έθιμο που διακοσμεί τα χριστιανικά σπίτια στις γερμανόφωνες επικράτειες. Είναι κατασκευασμένα από κλαδιά ελάτης και φέρουν τέσσερα κεριά, τα οποία συμβολίζουν τον ερχομό των Χριστουγέννων. Πριν από τα Χριστούγεννα ανάβουν τα κεριά πρώτα ένα, μετά δύο, τρία, και τέσσερα, και μετά είναι Χριστούγεννα.

Πώς θα το φτιάξετε μόνοι σας

Τα διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα στεφάνια φτιάχνονται από πολλά υλικά. Τα πιο κλασικά είναι τα στεφάνια από έλατο, γκι και κουκουνάρια.


https://www.instagram.com/p/CINej-MFq7q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το διαδίκτυο κατακλύζεται από πάμπολλες ιδέες για στεφάνια με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε σπίτι μας, όπως κορδέλες, μπάλες, αποξηραμένα φρούτα, στικ κανέλας, ακόμα και κορδέλες.


https://www.instagram.com/p/CINebvcg9T1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη ειδικά αν φτιάξετε σωστά τον σκελετό. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς κι εσείς θα καταφέρετε να διακοσμήσετε την πόρτα του σπιτιού σας ή το τζάκι με ένα εντυπωσιακό στεφάνι.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved