Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας στο σπίτι για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Από το περασμένο Σάββατο, το δεύτερο γενικό lockdown είναι γεγονός. Οι έξοδοι εκτός σπιτιού έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και μικροί-μεγάλοι έχουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι.

Τις μέρες αυτές οι γονείς ψάχνουμε δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες για να απασχολήσουμε τα παιδιά και το επόμενο διήμερο που οι υποχρεώσεις είναι λιγότερες, είναι ευκαιρία να περάσουμε εποικοδομητικό χρόνο μαζί τους και να κάνουμε πράγματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν το Σαββατοκύριακο για να να περάσετε ευχάριστο χρόνο με τα μικρά σας στο σπίτι; Δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω.

Φτιάξτε δημιουργίες από ζύμη

Η ζύμη είναι ένα εύπλαστο υλικό με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε απίθανες δημιουργίες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Αφού ψηθούν, οι δημιουργίες αυτές μετατρέπονται σε υπέροχα διακοσμητικά για όλο το σπίτι. Δείτε πώς θα φτιάξετε ζύμη για χειροτεχνίες εδώ.

Δημιουργήστε το βιβλίο της καραντίνας

Είναι γεγονός ότι ζούμε ιδιαίτερες στιγμές που θα θυμόμαστε για μία ζωή. Γιατί λοιπόν να μην τις αποτυπώσουμε σε ένα αυτοσχέδιο βιβλίο; Πάρτε ένα άδειο τετράδιο και αρχίστε να καταγράφετε τι κάνετε με το παιδί σας την κάθε ημέρα. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει εάν ζητήσετε από το μικρό σας να σας κάνει καθημερινά και μία ζωγραφιά που να εκφράζει την εκάστοτε ημέρα του.

Επειδή έχει ήδη προηγηθεί μία εβδομάδα καραντίνας, το Σαββατοκύριακο μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να θυμηθεί τι κάνατε την προηγούμενη εβδομάδα και να αποτυπώσετε και αυτές τις δραστηριότητες στο βιβλίο σας.

Φτιάξτε σπιτική πλαστελίνη

Το πλάσιμο της πλαστελίνης είναι ένα διαχρονικό παιχνίδι που καλλιεργεί τη φαντασία και επιτρέπει στα παιδιά να δημιουργήσουν ό,τι θέλουν ξανά και ξανά.

Πολύ πιθανόν να την έχετε ήδη προμηθευτεί προ καραντίνας, εάν όμως σας έχει τελειώσει ή εάν δεν πήρατε ποτέ, σας δείχνουμε τον τρόπο για να τη φτιάξετε μόνες σας πολύ εύκολα και σε μόλις πέντε λεπτά. Δείτε εδώ πώς θα τη φτιάξετε.

plastelini

Φτιάξτε ένα φρούριο από χαρτόνι

Τόσο απλό, αλλά η διασκέδαση μπορεί να διαρκέσει για ώρες. Πάρτε χαρτόνια και φτιάξτε ένα μεγάλο φρούριο. Εναλλακτικά οι καρέκλες της τραπεζαρίας με ένα μεγάλο σεντόνι, μπορούν να μεταμορφωθούν σε φρούριο.

Παίξτε κυνήγι θησαυρού

Κρύψτε οπουδήποτε από 10 έως 20 αντικείμενα μέσα στο σπίτι ή έξω για να κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα για μερικές ώρες. Το σημαντικό σε αυτό το παιχνίδι είναι να συμμετάσχει όλη η οικογένεια για να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Αποκτήστε στο δικό σας ενυδρείο

Τα ενυδρεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσουν τα παιδιά στο τέλος της ημέρας καθώς και να μάθουν να φροντίζουν κάτι μόνα τους. Πριν προβείτε σε αγορά μπορείτε να κάνετε εικονικές περιηγήσεις ενυδρείων από όλο τον κόσμο εδώ.

Παίξτε με... καλαμάκια

Τα καλαμάκια σίγουρα υπάρχουν σε κάθε σπίτι, γιατί λοιπόν να μην τα αξιοποιήσουμε και στο παιχνίδι; Δείτε εδώ πέντε ευφάνταστα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με το μικρό σας.

Μαγειρεύουμε παίζοντας: Φτιάξτε μπισκότα με τα παιδιά

Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά, η οποία παράλληλα έχει πολλά οφέλη για την ψυχολογία και την πνευματική τους ανάπτυξη. Μαγειρεύοντας, τα παιδιά μαθαίνουν την ομαδικότητα, τη χαρά της δημιουργίας, εξασκούν την αριθμητική τους και επίσης μαθαίνουν τροφές και γενικά τα υλικά που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.

Η δική μας πρόταση για αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι να μυήσετε το παιδί σας στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής και να φτιάξετε μαζί υπέροχα μπισκοτάκια βανίλιας με τέσσερα μόνο υλικά. Δείτε πώς εδώ.

mpiskota vanilla

Φτιάξτε παιχνίδια από παλιές κούτες παπουτσιών

Κι όμως, μία παλιά κούτα μπορεί με φαντασία και όρεξη να μετατραπεί σε ένα υπέροχο αυτοσχέδιο παιχνίδι, εύκολα κα με μηδαμινό κόστος.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε τρία παιχνίδια με κούτες παπουτσιών, αξιοποιώντας υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved