Lockdown: Τι να κάνετε τα απογεύματα με τα παιδιά στο σπίτι

Ιδέες για να περάσουν καλά τα παιδιά στο σπίτι και να μη βαριούνται.

Lockdown: Τι να κάνετε τα απογεύματα με τα παιδιά στο σπίτι

Η δεύτερη καραντίνα είναι γεγονός και για άλλη μια φορά, μέσα σε λίγους μήνες, καλούμαστε να οργανωθούμε και να διαχειριστούμε καλύτερα το χρόνο μας εντός σπιτιού.

Η διαφορά με την προηγούμενη καραντίνα είναι ότι τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού συνεχίζουν κανονικά να πηγαίνουν σχολείο, καθώς κρίθηκε ότι η μόλυνση από κορονοϊό είναι κατά πέντε φορές μικρότερη σε ηλικίες κάτω των 18 ετών . Επίσης, όπως τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ, τα ανοιχτά δημοτικά είναι «αέρας» για τα παιδιά.

Ελεύθερος χρόνος

Κι ενώ τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά στα δημοτικά, οποιαδήποτε άλλη εξωσχολική δραστηριότητα έχει ανασταλεί. Υπάρχουν βέβαια τα διαδικτυακά μαθήματα κυρίως των ξένων γλωσσών που μετά την εμπειρία του πρώτου lockdown γίνονται με μεγαλύτερη ευκολία.

Πώς όμως θα εκτονωθεί το παιδί αφού μετά την επιστροφή του στο σπίτι και την ολοκλήρωση των μαθημάτων, θα θέλει να κάνει κάτι άλλο;

Ας δούμε μερικές μόνο ιδέες για το πώς μπορούν τα παιδιά αλλά κι εσείς να κάνετε διασκεδαστικά πράγματα εντός του σπιτιού:

Φτιάξτε ένα φρούριο από χαρτόνι

Τόσο απλό, αλλά η διασκέδαση μπορεί να διαρκέσει για ώρες. Πάρτε χαρτόνια και φτιάξτε ένα μεγάλο φρούριο. Εναλλακτικά οι καρέκλες της τραπεζαρίας με ένα μεγάλο σεντόνι, μπορούν να μεταμορφωθούν σε φρούριο.

Παίξτε κυνήγι θησαυρού

Κρύψτε οπουδήποτε από 10 έως 20 αντικείμενα μέσα στο σπίτι ή έξω για να κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα για μερικές ώρες. Το σημαντικό σε αυτό το παιχνίδι είναι να συμμετάσχει όλη η οικογένεια για να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό.

paidi drastiriotites

Αποκτήστε στο δικό σας ενυδρείο

Τα ενυδρεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσουν τα παιδιά στο τέλος της ημέρας καθώς και να μάθουν να φροντίζουν κάτι μόνα τους. Πριν προβείτε σε αγορά μπορείτε να κάνετε εικονικές περιηγήσεις ενυδρείων από όλο τον κόσμο εδώ.

Μαγειρέψτε μαζί

Cookies, κέικ, brownies. Οτιδήποτε! Η μαγειρική είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά ειδικά όταν συμμετέχουν ενεργά, καθώς μαθαίνουν για τα υλικά, την ποσότητα, τη τους συνδυασμούς υλικών και το πιο σημαντικό, βλέπουν και γεύονται το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.



Ξεκινήστε το ημερολόγιο της καραντίνας

Ζητήστε από τα παιδιά να καταγράφουν τις σκέψεις τους όσο διάστημα διαρκέσει η καραντίνα. Είναι ένας τρόπος εκτόνωσης κι αυτός.

Παιχνίδι των αντίθετων λέξεων

Αν δεν έχουν διάθεση για κάποιο επιτραπέζιο, δοκιμάστε το παιχνίδι των αντίθετων λέξεων. Είναι μια εκπαιδευτική άσκηση αντανακλαστικών ειδικά για τα μικρά παιδιά.

Με πληροφορίες από το vervemagazine.co.nz

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved